stoineff

Четири години затвор за мъж кълцал с нож съпругата си в Асеновград

кървав нож


Последни новини. Четири години ще лежи в затвора Тезжан Салим. Той беше признат за виновен в това, че на 10.07.2013 г. в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви съпругата си Фатма Салим.


Двамата били съпрузи от около 20 години, имали две деца. Семейството обитавало първия етаж на къща. намираща се в гр. Асеновград. През по-голямата част от семейния си живот Салим бил безработен, като за издръжката на семейството се грижела съпругата му. Липсата на работа не пречило на подсъдимия да харчи за удовлетворяване на прищевките си, да играе хазарт и да харчи заплатата на жена си. На всичкото отгоре редовно пребивал от бой жена си и децата си, псувал и вдигал скандали. През август 2012 година така пребил жена си, че се наложило тя да посети лекар. Тезджан бил обладан и от изключително силно перманентно чувство на ревност спрямо съпругата си. Смятал я за своя собственост и я подлагал на непрекъснат контрол. Дори забранявал на Фатма да поздравява мъже, ставал най-агресивен, когато бил пиян.

На 09.07.2013 г. около 11,30 часа Гезжан и съпругата му излезли от дома им и отишли в кафене в Асеновград. Там останали до около 13,00 часа, след което тя отишла на работа. Тезджан Салим се срещнал със свой приятел, с когото посетили ресторант „Снежанка". В заведението агресорът изпил около 4-5 бири, а после преминал и на ракия. Мъртво пияния мъж видял в заведението най-обикновен кухненски нож с дървена дръжка, който му наподобил на сходен нож, донесен в дома му преди няколко месеца от съпругата му. Тази прилика предизвикала у него съмнението, че Фатма е била на някакво място без неговото знание и позволение, където според него му е изневерила. За да разреши възникналия „проблем", мъжът взел ножа и около 23.00 часа се прибрал в дома си.

По това време в жилището била единствено дъщеря му Гюлейха Салим, тъй като съпругата му все още не се била прибрала от работа, а пък синът им Джанан Салим бил от известно време във Великобритания на работа. Още с влизането му, на Гюлейха й направило впечатление, че баща й е видимо пиян, както и че в едната си ръка носи нож. После започнал да разпитва дъщеря си откъде имат подобен нож вкъщи. Не се задоволил с обяснението, че е купен от жена му, и заявил, че ще я изчака, за да я попита откъде е ножът. Отправил също така и реплики за саморазправа към дъщеря си и съпругата си под предлог, че „не искал курви" в къщата си.

Малко след полунощ от работа се прибрала пострадалата Фатма и още с влизането си, виждайки състоянието на съпруга си, преценила, че предстоят неприятности. Успяла само да се събуе и подсъдимият я накарал да го последва в спалнята. Там й посочил донесения отпреди месеци нож, ползван през това време в кухнята им, и я попитал откъде е, показвайки й за сравнение домъкнатия от ресторанта друг нож. Съпругата му обяснила, че въпросния нож го е купила чрез колежка. Салим се развикал, че жена му го лъже и ще я убие. Той грабнал ножа, ползван вече месеци в дома им, намушкал с него съпругата си в лявата част на корема и в областта на шията. Чувайки виковете, от съседната стая на помощ се притекли дъщерята и майката на агресора и единствено тяхната намеса, както и това, че жертвата незабавно била откарана в болница, помогнали да бъде спасен животът й.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, извергът призна вината си. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

related

Регионални 784593451943571645

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item