stoineff

Петко Савов е стрелеца, който застреля полицай в Лясковец


Психично болния Петко Савов се барикадирал в къщата си в Лясковец и стреля по хората. Има убит спецполицай.

 В радиус от стотици метри не се допуска и пиле да прехвръкне, предава TV7.
Психарят притежава боен арсенал. Когато полицията се опитала да конфискува оръжието му, той се барикадирал и започнал да стреля.

Въпреки че районът е отцепен, стрелбата не е прекратена.
Трима ранени и един убит до този момент е равносметката от стрелбата в Лясковец. Двама са тежко ранените - простреляни в областта под мишницата. Третият е с леки наранявания.
Ранените са настанени в болница във Велико Търново.

Писихично болният Петко Савов все още не е предал оръжието си. Полицаята се опасява, че той може да се взриви заедно с цялото налично незаконно оръжие в дома си.

Убиецът в Лясковец е известният бизнесмен Петко Савов. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров потвърди, че има убит полицай при стрелбата в Лясковец. Други двама са ранени от рикошети. Спецполицаите отишли в къщата на Савов, за да предотвратят нападение над децата в училището, което се намира срещу дома на психичноболния мъж.
„Образувано е досъдебно производство за закана за убийство и незаконно съхранение на оръжие”, обясни Лазаров. Става въпрос за отправени заплахи към директора на училището СОУ „Максим Райкович”.

Полицаите са отишли на място, за да предотвратят нападение върху децата в училището. При провеждането на операцията Петко Савов открил огън.

Майка на ученик, който учи в СОУ „Максим Райкович” в Лясковец” заяви, че синът й се е оплаквал от заплахите на психичноболния Петко Савов. Момчето разказало вкъщи за предупрежденията от страна на директора. „Не е работа на директора да лепи плакати. Трябваше просто да го приберат този човек, който уби човек”, заяви тя пред Нова телевизия.
Синът на зрителката е на 13 години. Той разказал, че Петко Савов лично казвал на децата, „че ще ги убие, че ще ги застреля”. Родителите не познават мъжа, майката дори се обаждала по съседи да пита за него.

Драмата със заплахите и предупрежденията в училището е от поне три седмици. Освен че лепил предупредителни плакати, директорът на училището дори забранил на децата да ходят по улицата пред къщата на Савов.

Майката заяви, че днес децата не са ходили на училище. „Имаше много добра организация, отцепен беше пътят”, каза тя.



related

Регионални 5721379811667064050

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item