stoineff

Русия превзе Военноморската база във Феодосия


Военноморската база във Феодосия вече е под контрола на руски военнослужещи, предаде Би Би Си. Говорителят на министерството на отбраната на Украйна в Крим Владислав Селезньов съобщава във Фейсбук, че руските войници са атакували базата от две страни. 


Те са използвали автоматични оръжия и зашеметяващи гранати. Обкръжили са украинците и след окупацията на базата са завързали ръцете на офицерите.

"В района на батальона на морската пехота се чували изстрели, над него кръжали две двойки вертолети Ми-24 и Ми-8. Някои източници съобщават, че се е стреляло от голямокалибрените картечници КПВТ на бронетранспортьорите. От вертолитете се водило наблюдение и се стоварил десант. Пътят към поделението е блокиран от два БТР-а с двадесетина руски войници. По време на щурма са използвани светлинно-шумови гранати. Казармите са силно задимени. Към 6.00 часа от територията на базата са излезли 3 БТР-а със спецназ. иЗЛЯЗЛИ СА И 3 УРАЛ-а, натоварени с украински морски пехотинци със завързани ръце."

Така Селезньов описва щурма на една от последните воински части на Украйна, които издържаха сравнително дълго на обсадата.
Руски войски завзеха повечето от украинските военни бази в Крим, затягайки примката си върху полуострова. Руски флаг се развява вече над 300 украински поделения и части.

related

Свят 6271765032331508335

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item