stoineff

Самолет, който се побира в куфар


Руската армия се оборудва със собствени безпилотни самолети. Те могат да се занимават не само с разузнаване, но също така и да нанасят удари по противника. 

От 2014 г. в разузнавателните поделения на войската се появи нова структура - рота на оператори на безпилотните самолети. В Алтай бойците от тази първа в Западен Сибир рота сега на практика отработват получените в учебните подразделения теоретични знания.

Руските тактически безпилотни самолети от серията "Гранат" тежат няколко килограма. 

Те се транспортират в малки куфарчета. Корпусът на самолетите е от кевлар и е покрит с епоксидна смола. Така че, радарите не могат да го засекат. Електрическият двигател работи толкова тихо, че летящият безпилотен самолет е практически безшумен. Но най-важното нещо в машината е специалното оборудване. То е толкова сложно и скъпо, че този малък самолет струва колкото около 50 автомобила от среден клас.

Радиусът на действие на самолета е почти 10 километра.

 Той може да се бъде във въздуха до един час. И може да излети, ако е необходимо, и при -30, и при +40 градуса. За половин час работа тези малки безпилотни самолети могат да се съберат в тила на противника повече информация, отколкото взвод от скаути за цял ден, каза командирът на ротата за безпилотни самолети Дмитрий Иванов:
- Възможностите им са много повече, отколкото очаквахме. Тези устройства се оправдават на 100%. Ние откриваме за себе си огромните възможности на тези самолети.
Безпилотният самолет може да излети от всяко място. Не му е нужна писта. За бинокъл или визьор на фотоапарата е почти невъзможно да хване самолета. Той изглежда като малка птица, която се рее в небето на границата на видимостта на човешкото око. Противникът често дори не подозира, че е наблюдаван.

Сега на въоръжение в ротата на безпилотните разузнавачи има три различни модела. 

Но скоро в армията трябва да постъпят нови, по-съвършени комплекси. Те вече ще бъдат оборудвани с двигател с вътрешно горене. Тези по-мощни безпилотни самолети ще могат да носят на борда си различни видове оръжия. Така че, ще може не само да бъде открит врагът, но и веднага да бъде обезвреден.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 2791182236775152172

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item