stoineff

Операцията в Лясковец е провалена


„На 7 март служителите на ОД МВР Велико Търново са предоставили видео и скици на жилището на Петко Петков на служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма. По необясними засега причини на 13 март – в деня преди провеждане на операцията двама служители на ОД МВР Велико Търново са направили заснемане на къщата на Петко Петков”,
съобщи главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

„Без да е съгласувано от директор на ГД „Национална полиция, от командира на отряда, от директора на ОД МВР двама служители на дирекцията отиват и заснемат жилището на Петков. Същият ги забелязва и се скрива в къщата си. Цивилният служител на ОД МВР дава камера, с която униформеният да заснеме къщата на Петков Петков. Той влиза и снима вратата, по указание на т.нар цивилен оперативен служител звъни на врата, да търси и вика Петков, в същото време снима. Необясними действия. Той се връща и предоставя камерата на цивилния служител”, заяви Светлозар Лазаров.

„Не е разпореждано повторно заснемане на къщата. Това са фриволни действия”, каза той.
По думите му Петко Петков е бил изключително раздразнителен към две неща – поведението на децата и униформени служители. „Нещата ескалират и би могло това присъствие на униформени служители да се приеме за ескалация. Петко Петков е чакал служителите на МВР. Не знам тези хора по каква мотивация и причини са направили това повторно заснемане, защо са установили контакт с униформени служители и ред други действия. Единият се беше самопрострелял преди около две години по неизяснени причини”, обясни Лазаров.

„Оттук нататък операцията е провалена. Колегите от Специализирания отряд попадат на реална засада. Срещу тях е открит огън. Благодарение на техния професионализъм и саможертвата на инспектор Емил Шарков са предотвратени по-тежки последици”, каза още Светлозар Лазаров.
Петков е очаквал подобни действия от страна на полицията.

related

Политика 2247054442430436228

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item