stoineff

Верижната катастрофа, която взе две жертви на Тракия е възможно да е следствие на пожар


Общо 19 автомобила - леки и товарни, са се сблъскали тази сутрин в двете посоки на движение на АМ "Тракия" в участък с много гъста мъгла, съобщава БЛИЦ позовавайки се на полицейски източници, които в момента разследват причините за кошмарните верижни катастрофи.

 По последни данни жертвите са две, има и шестима ранени.



В първата катастрофа в района на пътен възел "Войводино" в посока от София към Бургас, навлизайки в мъглата, лек автомобил намалява скоростта и отзад го връхлита друг. По същия начин товарен автомобил насмита друга лека кола пред него. Загинали са мъж на средна възраст, който е бил в кола, която е толкова смачкана, че трудно може да се познае дали е "Рено". Втората жертва е жена, също на средна възраст, която е била в "Мерцедес". Има и двама тежко ранени, които са откарани в пловдивска болница. Още не може да се каже дали са с опасност за живота.

Във втората катастрофа до Трилистник в посока от Бургас за София, пак поради гъста мъгла, висока скорост и несъобразена дистанция се сблъскват общо 15 автомобила. По първоначални данни пострадалите са четирима, без опасност за живота.

Според слушател Радио „Фокус”, който е пътувал в района, причината за верижната катастрофа на магистрала „Тракия“не е мъгла. Той е категоричен, че причина за верижните катастрофи не е мъгла, а гъст черен дим. Според него, най-вероятно е било запалено нещо в района на магистралата, тъй като се е усещала силна миризма на гума. Слушателят допълни, че времето в района е било съвсем ясно.


related

новини бг 3673642454571187851

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item