stoineff

Китайската Атлантида


China's Atlantis

China's Atlantis

Красив лабиринт от бели храмове, мемориални арки, павирани пътища и къщи и ... скрити под тонове вода: Звучи като откритата потънала Атлантида, но това е Китай. И то с днес.



Става дума за така нареченият лъвски град, който някога е бил- центъра на политиката и икономиката в източната провинция Джъдзян.
Докато през 1959 година, китайското правителство решава, че е необходима нова водноелектрическа централа и изгражда изкуствено езеро.

 С издигането на язовирната стена градът започва да се пълни с тюркоазено синя вода и сега е на 50 метра под водата на езерото Кигндао.

Сега освен подводния град в езерото има и над 1078 големи острова и още множество малки.

China's Atlantis

Ако се върнем още по - назад във времето ще видим, че на дъното на изкуственият язовир са потопени и два древни града построени по времето на династия Тан и Хан - Хо Ши Чен и Ченг. Градовете са били едни от най - важните културни и Търговски центрове за своето време в Китай. За това и до днес потопеният град се нарича от учените и изследователите китайската Атлантида.

China's Atlantis

Древният град лежал в забвение в продължение на педесет години, но сега политиката на Министерството на туризма на Китай се е променила драстично по този въпрос. 


China's AtlantisВече езерото Кингдао има уникална туристическа атракция. Създаден е специализиран център за гмуркане, който провежда подводни разходки в дълбините. Вече има и много  легенди, които говорят за древни чудеса, които могят да се видят при уникални подводни екскурзии.

Учените смятат, че подводната среда пази древните реликви в по - ефирна и загадъчна атмосфера, отколкото на повърхността.

related

туризъм 6844214292994605092

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item