stoineff

ДАНС арестува зам кмата на Плевен - Алексей Зелов - обвинението се очаква да бъде за рекет

Алексей Зелов


Алексей Зелов зам.-кметът на Плевен е арестуван с белязани пари в размер на  4 хил. лв. при акция на ДАНС,

Днес операцията е проведена в сградата на плевенската община, съобщава Mediapool. Зелов е арестуван за 24 часа, а парите, с които е хванат, били от изнудване местни бизнесмени.

От Община Плевен бе потвърдено, че се провежда специализирана операция, но бе отречено, че е задържан зам.-кметът по финансите Алексей Зелов.


"Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и зам.-кметът Алексей Зелов НЕ СА задържани, а оказват пълно съдействие в разследването”, гласи съобщението на общината.

Официална информация от разследващите няма. Неофициалните информации са, че става дума за подкуп, свързан с евентуално спечелване на обществена поръчка или отдаване на наем на общински имот.

В сградата бяха допускани единствено общински съветници, които имаха насрочени заседания на постоянни комисии. На излизане те твърдяха, че по етажите няма нищо необичайно и нямат информация за проверка.

Алексей Зелов е в екипа на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков (ГЕРБ) още от времето, когато последният оглавяваше университетската болница преди местните избори през 2011 г.

related

Регионални 8093541309870719722

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item