stoineff

Конкурс за лого (знак) „Произведено в България от хора с увреждания“


Агенция за хора с увреждания със съдействието на Националната художествена академия обявяват конкурс за лого (знак) „Произведено в България от хора с увреждания“ Цел на конкурса Създаване на лого (знак) за идентифицирането на стоките и услугите произведени от социални и специализирани предприятия. 


С името на знака „Произведено в България от хора с увреждания“, всеки потребител ще знае, че с по-високата цена, която той плаща подпомага социалната и трудова реализация на хората с увреждания. С тази си солидарност, той ще компенсира недостатъците на социалната икономика особено на работната сила заета в нея.

Да възвърнем достойнството на много хора, които сега са изхвърлени от активния живот и въпреки желанието си не могат да изкарат прехраната си с честен труд, като достойни членове на нашето общество.

 Участници в конкурса: Студенти, докторанти и преподаватели от Националната художествена академия

 Изисквания към проектите Във един FILE формат А3 Landscape, 72 dpi, RGB, JPG да бъдат поместени: Черно-бял и цветен вариант на знак. По желание може да бъде представен вариант на знак с текста „Произведено в България от хора с увреждания“, както и във вид на стикер. 

Срокове и получаване на проектите: От 15 април до 15 юни на адрес: solidarno_logo@nha.bg 

Награди – Създаването на лого (знак) „Произведено в България от хора с увреждания“ е с благотворителна цел и авторите на проектите участват в конкурса безвъзмездно. Спечелилият автор ще получи сертификат за участие и проектът му ще бъде представен в медийната среда чрез контактите на Националната художествена академия и Агенцията за хората с увреждания. 

Допълнителна информация: Понастоящем в България има 129 специализирани предприятия и кооперации за хора с увреждания. Във тях работят 2 902 човека, от които 1 489 хора с увреждания. По същество това е почети целия социален сектор от икономиката, на който могат да разчитат близо 250 хил. български граждани с увреждания в трудоспособна възраст. Предизвикателствата пред социалната икономика особено в условия на криза са огромни както по отношение на инвестициите така и по отношение на конкурентоспособността на предприятията и кооперациите включени в нея. По същество те трябва да се конкурират не само с българските фирми, но най-вече с производства извън ЕС предвид номенклатурата на техните изделия.

related

Онлайн бизнес 6897249051311479072

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item