stoineff

Акциите на Яндекс паднаха с 5,57%

яндекс

Акциите на руската интернет компания "Яндекс", паднаха вчера с 1,58 долара (което е спад с 5,57%)след сделките на NASDAQ в New York и достигнаха до $ 26.68 за брой. Капитализация е от около 8,6 милиарда щатски долара.



Стойността на ценните книжа "Яндекс" сега е малко по-висока, отколкото на първичното предлагане през 2011 година. Тогава компанията продаде акциите си на инвеститорите за $ 25 на парче.

"Яндекс" е собственик на най-популярната търсачка в Русия и порталът към нея. В четвъртък компанията отчете ръст на приходите през януари-март 2014 г. с 36% до 10.9 млрд. рубли. Нетната печалба се увеличи с 19% до 2,7 млрд. рубли. Дялт на хората използващи "Yandex"  за търсене на руския пазар, през първото тримесечие на 2014 г. е средно 61,9%.

Информационна сигурност в Русия

На 24 април , руският президент Владимир Путин заяви, че  счита за необходимо и важно мястото на сървърите съхраняващи големи национални интернет ресурси, които защитават съхраняват информация, да е Русия.

От "Yandex" потвърдиха, че служат на жителите на Русия с локални сървъри. Имаме сървъри и в чужбина, но те се използват за индексиране в интернет в чужбина "- добавиха към пресслужбата на интернет компанията.


related

Онлайн бизнес 2522192830667720642

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item