stoineff

Златанов получи 3,5 години ефективно и напусна съда със сълзи на очи

Филип Златанов е осъден на 3,5 години затвор
Филип Златанов е осъден на 3,5 години затвор


Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов бе съкрушен от получената присъда. 

Той получи 3,5 години ефективно и бе лишен от правото да заема държавна длъжност за срок от 5 години. Веднага след като чу решението, Златанов рухна и напусна залата със сълзи на очи.

Причина за реакцията стана решението на съдебния състав на СГС да прати Златанов зад решетките, въпреки че във вторник прокуратурата се отказа да иска затвор. Претенциите на обвинението бяха за 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок. Перничанинът отказа да говори с журналисти, като при разминаването с тях каза единствeно: "Благодаря".

Присъдата се възприема и като удар по президента. Според събраната документация Филип Златанов е извършил престъпление с цел да набави облага в полза на Росен Плевнелиев и във вреда на бившия му финансов съветник Димана Ранкова. Според магистратите Златанов не е представил за публикуване сигнала за конфликт на интереси срещу Плевнелиев, скрил е, че срещу него има подадена информация, след което е прекратил производството в КПУКИ.

Съдът призна Златанов за виновен и в това, че не е представил на заинтересованото лице - Димана Ранкова, решението на комисията, с което й е нанесъл вреда. Така той е попречил на Ранкова да защити доброто си име.

related

Политика 382772714584768319

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item