stoineff

Децата на ФК Левски ще участват в турнира - ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО.

 Децата на ФК Левски ще участват в турнира - ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО.

Утре сутрин, 23 май, децата на Левски заминават за Португалия, Лисабон, за да участват в проекта на Газпром - ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО.


На малките късметлии им предстои натоварена програма: Хлапетата ще участват в приятелски мач с децата от останалите 15 държави участнички, ще гледат на живо финала на УЕФА Шампионска лига между Реал и Атлетико Мадрид на стадион Ещадио да Луж и ще представят България на официалния Форум на ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО, чийто патрон е Франц Бекенбауер. Заедно с децата заминава и победителят от конкурса на Газпром "Аз съм репортер" - 12-годишният Кристиян Стефанов. Малкият Кристиян ще е натоварен с тежката задача да подготвя материалите си "на терен" и обективно, съвсем като професионален репортер.

"Ужасно развълнуван съм, че ще гледам на живо финала на Шампионска Лига. Това е сбъдната мечта, аз съм страхотен фен на испанските грандове!", сподели развълнуваният късметлия.

Победителите от конкурса, от всички страни участнички, ще формират Детския Международен Пресцентър "ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО".
Най-добрият от тях ще получи възможността да стане известен по целия свят - той ще бъде избран на 24 май, а неговата статия ще бъде публикувана на страниците на водещи международни медии.


ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО ще се проведе в Лисабон между 23-25 май, заедно с финала на УЕФА Шампионска лига 2014. Събитието ще е под егидата на световната футболна звезда Франц Бекенбауер.

За вора поредна година деца на ПФК Лески представя България в международния социален проект, който е част от социалната програма „Газпром за деца“.

Миналата година малките футболисти бяха водени от Елин Топузаков и видяха на живо как Байерн Мюнхен надви Борусия Дортмунд на „Уембли“.

Представителят на малките левскари, 12-годишният Алекс Николов, развя българското знаме пред другите страни-участнички и се качи на една сцена с Франц Бекенбауер


related

Спорт 7936477976216163370

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item