stoineff

Първият приоритет на САЩ - дестабилизиране, вторият - налагане на шистовата газова диверсификация

интревю


Проф. Нина Дюлгерова каза в интервю за TV7, че украинската криза няма да се разрасне в Европа. Имаме стратегическа енергийна война. Във войната винаги има жертви - каза още тя.


Според професор Дюлгерова тази енергийна война не може да подпали цяла Европа. Живеем в икономическа консолидация, но политическо разделение, уточни професор Дюлгерова, специалист по енергийна сигурност. Даже да има конфликти, те ще са регионални. Нито Русия, нито ЕС ще влезе в Украйна.

"Събитията в Украйна са отзвук на динамичните политически и дипломатически спорове как да се дестабилизира Русия и ЕС, не толкова за Украйна. Това е основната идея", каза проф. Дюлгерова. "Нека се позамислим дали НАТО не е много доволен от тази ескалация, до преди месеци НАТО си търсеше цел, за да може да съществува. След края на Студената война, Иран и Сирия вече не са проблем. НАТО си намери врага в очите на Русия, каза професорът.

"Първият приоритет на САЩ - дестабилизиране, вторият - налагане на шистовата газова диверсификация, категорична е проф. Дюлгерова. Сега транснационалните компании действат, не държавите. Украйна е буферна зона, преди дни Киев официално заяви, че не може да контролира ситуацията в Украйна", повтори проф. Дюлгерова.

Нина Дюлгерова каза, че тя използва термина "федералисти", не "сепаратисти". "Те не се борят като сепаратисти, искат да останат в Украйна - многоезична, многокултурна. Проблемът е, че Киев прави всичко друго, освен да омиротвори ситуацията. Започва геноцид. Борят се за ликвидиране на рускоезичното население", каза проф. Дюлгерова.

По думите й напрежените се провокира. "Организацията за сигурност и сътрудничество /ОССЕ/ няма военно присъствие. Провокация е да бъдат изпратени военни наблюдатели на територия, където може да има военни действия. Говорим за провокация и диверсия, която ескалира противопоставянето между източна и западна Украйна", заяви проф. Дюлгерова.

related

Украйна 3878429546293666355

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item