stoineff

Застреляха Изабел Караско

ISABEL-CARRASCO ia dead
ISABEL CARRASCO

Убиха демонстративно испанката Изабел Караско пред десетки хора в северния град Леон. "Тя е починала на място. Била е простреляна няколко пъти", обяви говорителка й пред AFP, но без да даде повече подробности.


Полицията съобщи, че за покушението е била арестувана жена. Министерството на вътрешните работи на Испания добави, че убийството не изглежда да бъде политически мотивирано. Съгласно някои данни, в жената са стреляли няколко пъти, когато тя отивала по пешеходен мост на партийно събрание.


Изабел Караско оглавяваше съвета на провинция Леон, като представител на Народната партия. Тя е смятана за една от най-влиятелните жени в политиката на Испания. "Народната партия изразява своята най-дълбока скръб и обявява прекратяване на всички планирани действия", се казва в изявление на Народната партия.

Испанските медии съобщават, че са арестувани жена и нейната дъщеря, която вчера е била уволнена от поста си в градския съвет.

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой отмени всичките си ангажименти, след като научи тъжната новина. Рахой е председател на Народната партия на Испания, към която принадлежеше и Караско. Тя беше лидер на партията в Леон, както и председател на правителството на автономната област. Опозиционната социалистическа партия, както и други формации, също изразиха съжаление за случилото се и отмениха планираните събития.

related

Свят 497656929636072010

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item