stoineff

25 годишна жена е убита с камъни в Пакистан

pakistan


25-годишната Фарзана Икбал е била пребита до смърт с камъни и замеряна с тухли пред сградата на Върховния съд в пакистанския град Лахор. 

В зверското изстъпление са участвали от около дузина мъже, сред които баща й, двамата й братя и бившия и годеник, предаде Ройтерс.
Фарзана, която имала смелостта да се омъжи по любов, а не за посочения от роднините й годеник, получила тежки наранявания на главата и починала в болница. Извършителите на убийството се укрили от полицията.

Единственият арестуван бил бащата на Икбал, който признал, че е убил дъщеря си, за да защити семейната чест. Според традиционни вярвания, разпространени и днес в Пакистан, жената е длъжна да се омъжи за този, когото мъжете в семейството определят.

Всяка година около 1000 пакистански жени биват регистрирани като жертви на "убийства на честта", извършвани с участието на техните семейства. Действителната бройка е вероятно много по-голяма.

related

Свят 7532239774997123316

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item