stoineff

15-ият в листата на БСП Момчил Неков - евродепутат - измества Станишев от първото място

momchil-nekov


15-ият в листата на БСП Момчил Неков, който е много вероятно да е изместил водача и лидер на левицата Сергей Станишев, благодарение на преференциалния вот, смята да строи паметник на хан Тервел в Брюксел.

 Това заяви самият той в интервю за Дарик в хода на предизборната кампания.

Момчил Неков е най-младият кандидат в листата - едва 28-годишен.

Пред Дарик днес той заяви, че първо иска да обсъди ситуацията на „Позитано" 20 и след това ще дава изявления.

Ето какво каза за Дарик преди две седмици Неков: „Има държави, в които има много по-голяма корупция от България. Относно мониторинга, надявам се в края на годината да се преборим и да е последният мониторингов доклад върху България. В тази връзка с определени проблеми с корупцията ние сами си създаваме тези проблеми. Това е въпрос на консолидация. Ние не водим ценностен европейски дебат, примерно кой какво би направил. Аз, ако стана евродепутат, искам да поеме още един личен ангажимент - искам да има паметник на хан Тервел в Брюксел. Той е международно признат. Той е спрял халифата да нахлуе в Европа. Това увеличава самочувствието, а впоследствие и увереността на една нация".

На въпрос дали изходът от евровота ще повлияе на стабилността на правителството, Неков отговоря: „Това е много важно, това изкарва евроизборите от тяхната абстракция и ги опредметява самите избори. Стават по-близки до хората. Защото те знаят, че ако ГЕРБ е с един глас над нас, те веднага ще искат оставка на правителството. Хората, колкото и да казват, че не го усещат, те признават стъпките на правителството и искат да се продължава в тази посока. Но за да се продължи в тази посока, да могат да се задълбочат самите промени, да се задълбочат реформите, трябва да има един стабилитет на правителството. Това означава, че евровотът е един своеобразен референдум за това как да продължи България - дали да продължи по този начин, или пак да има нестабилност".

related

Политика 2850695340243853262

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item