stoineff

35 души са убити с гранатомет в Донецк

украйна


При обстрела на камиона „КамАЗ“, превозващ ранени опълченци в нощта на 27 май в Донецк, са загинали най-малко 24 души.

 Това съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на кореспондент на петербургския „Пети канал“, който е на мястото на събитието и е станал очевидец на случилото се.
„По камиона бе стреляно с гранатомет. Загинали са всички, които са се намирали в него. Преброих 24 души. На единия се опитаха да окажат медицинска помощ, но той почина“, разказа репортерът.

От пресслужбата на Донецката народна република потвърдиха информацията за обстрела на камиона, превозвал опълченци, ранени по време на боевете в района на летището на града.

По-рано така нареченият народен губернатор на Донбас Паевл Губарев съобщи, че в резултат на нападението по камиона са убити 35 души.

Лекарите ще установят точните причини за смъртта на зверски разстреляните ранени бойци в Донецк, предаде lifenews.ru. Опълченците заявиха, че шофьорът на камиона край завод "Точмаш" е убит от снайпер, а ранените, които са били в каросерията, са разстреляни от "Десен сектор".

От щаба на командването на Донецката самоотбрана заявиха, че телата на опълченците в камиона, превозващ ранени, са пристигнали в моргата. Представители на Донецката народна република се затрудняват да кажат имената им, започнала е процедура за разпознаване.

Представители на щаба на самоотбраната са заявили, че убитите опълченци, които са били ранени близо до аеропорта, са били изнесени от полесражението с камион "КамАз", който е бил обозначен с флаг за медицинска помощ. Ранените в щаба опълченци съобщиха за 35 загинали в близост до завод "Точмаш". Камазът с ранените е бил обстрелян с РПГ вечерта на 26 май.

Лекарите трябва да установят характера на раните. По думите на активистите на самоотбраната, все още не е ясно от кой точно батальон или подразделение на самопровъзгласилата се Донецка република са загиналите.

"Те бяха ранени. Автомобилът ги извеждаше от боесражението. В началото снайперистите уцелиха шофьора, след това от упор ги разстреляха с ръчен гранатомет. Останалите ранени бяха довършени с автомат от бойците на "Десен сектор". Никой от превозваните в камиона не оцеля!", заяви представител на щаба на самоотбраната на Донецката народна република. "Те плюят на международните конвенции и убиват ранените".

Ожесточените боеве в Донецк започнаха към обяд на 26 май. Силоваците атакуваха сградата на летище "Прокопиев" , след като през нощта по думите на представители на самоотбраната, без един изстрел то мина под контрола на опълченците.

related

Украйна 2838334623465500516

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item