stoineff

50 убити и над 245 ранени при сблъсъците в Донецка област

50 убити и над 245 ранени при сблъсъците в Донецка област

Около 50 души са загинали от началото на сблъсъците в Донецка област. 245 са откарани в болници с огнестрелни рани, се казва в разпространено съобщение на пресслужбата на Донецката областна администрация, предава РИА Новости.


"От началото на масовите сблъсъци в региона (13 марта), включително антитерористичната операция, в Донецка област са загинали 49 души. В различни болници с огнестрелни рани са приети 245 пострадали. Хоспитализирани са 150, към сутринта на 12 май в стационарите са останали 65", се казва в съобщението.

В официалната информация на областната администрация, подчинена на властите в Киев, не се изнасят данни за ранени с хладни оръжия или контузени с твърди предмети. Не се уточнява още дали са отчетени последните две жертви в Първомаxск, където вчера въоръжени с автомати лица откриха огън по избиратели.

В сводката също така не са отчетени и евентуални жертви от подновения тази сутрин обстрел с минохвъргачки по с. Андреевка в предградията на Славянск. Според очевидци канонадата била интензивна. В продължение на половин час през 20-30 секунди се взривявали мини, водела се силна стрелба от картечници и автомати. Имало разрушени къщи, подпалени коли и пострадали хора.

Същевременно службата за сигурност на Украйна е информирала Управлението за държавна охрана за готвещи се покушения срещу и.д. президент Александър Турчинов, премиера Арсений Яценюк и първия вицепремиер Виталий Ярема. Това съобщи началникът на Управлението за държавна охрана Валерий Гелетей в интервю за „Сегодня”. По думите му, във връзка с постъпилата информация е засилена охраната на тези държавници.

related

Украйна 3988935825366974450

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item