stoineff

Терор: Взривиха газопровода Уренгой-Помари-Ужгород


Три експлозии са избухнали по участък от международния газопровод Уренгой-Помари-Ужгород в украинската Ивано-Франковска област, съобщава „Обозреватель”. Според Службата за сигурност на Украйна, става дума за терористичен акт.


„Оценката ще бъде дадена от съответните комисии, които в момента активно работят. Но предварителните данни сочат, че това са били планирани взривове, които целят да извадят от строя международен газопровод”, заяви председателят на държавната администрация в Ивано-Франковска област Андрей Троценко.

Според него, още едно доказателство, че става дума за терористичен акт, е фактът, че „взривът избухва точно в момента, когато министърът на енергетиката провежда в Брюксел преговори за провеждане на широкомащабно споразумение за доставки на газ”.

Той съобщи още, че на територията на Прикарпатието газопроводите са под засилена охрана, за която ще се грижат от батальона на местната самоотбрана.

подава до компресорна станция, разположена в долината - един добре организиран терористичен акт.

Доказателство, че става дума за терористичен акт е един до голям пробив на външната страна на тръбата и образувания отвор на нея, който доста прилича на такъв от действието на взривно устройство.

Няколко часа по-късно, когато на мястото на аварията се намират голяма група от професионалисти, за овладяване на ситуацията с аварията на тридесет метра от тях е имало втори силен взрив. Взривната вълна е насочена към хората, които се опитват да елиминират щетите от предишния взрив. За щастие, никой от тях не е пострадал. На местопрестъплението са открити фрагменти от взривно устройство, което се ръководи от дистанционно управление.

По този повод, регионалната прокуратура започва наказателно дело, класифицирано по Наказателният кодекс на Украйна като терористичен акт.

Преди няколко дни по същата отсечка е имашло още един взрив. Тогава местните власти съобщиха, че неизвестни лица са опитали да повредят основната тръба на газопровода, но не са успели, тъй като тя е изработена от много здрав материал.

related

Украйна 7960047960844688325

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item