stoineff

Убитите в Одеса са 37

Най-малкото 37 души загинаха и над 200 са ранените в резултат от сблъсъци между привърженици и противници на референдума в Одеса. Това са последните данни на градските власти.

Вчера вечерта в Одеса имаше сблъсъци между привърженици и противници на референдума в Украйна. Жертвите на сблъсъците достигнаха 37 съобщава "Гласът на Русия"

Основните жертви бяха в Дома на профсъюзите, където са се укрили проруски активисти. Сградата частично се запалила. Местната телевизия съобщава, че примерно половината от загиналите са били граждани на Русия и жители на Приднестровието. Милицията съобщава, че идентифициране на телата още не е провеждано.

Властите в Одеса обявиха тридневен траур в памет на жертвите по време на уличните сблъсъци. Според съобщението на официалния сайт на града, за траурни се обявяват 3, 4 и 5 май, предаде РИА-Новости. Общинските власти са взели това решение заради трагичните събития от 2 май, при които над 40 души изгубиха живота си и над 200 бяха ранени.

Флаговете на обществените сгради и знамето на Украйна ще бъдат свалени наполовина и към тях ще бъдат прикачени траурни ленти. Няма пострадали българи при сблъсъците в Одеса, съобщават от Министерството на външните работи.

Небето се разтвори и адът слезе на земята в Одеса. Така медиите коментират случващото се там. За часове днес конфликтът ескалира до истинска война. Боевете се преместиха на Куликово поле, където бе запален Профсъюзния дом. Пожарът продължава и към момента, съобщава segodnya.ua.
Изданието цитира ужасени очевидци, които разказват как хора скачат от прозорците, за да се спасят. Кореспондентът на segodnya.ua твърди, че има данни за изгорели вътре в самата сграда хора. Под Профсъюзния дом бушува истинска война. Свистят гранати, мятат се бомбички. Лекарите не смогват да извозват ранените.




В запаления дом се бяха барикадирали проруски активисти. Журналисти са запечатали потресаващи кадри, в които хора излизат на прозорците и скачат, ужасени от пламъците и дима.

voina-v-odesa

Полицаи са извели от сградата депутатът от областния съвет на Одеса Алексей Алба, който бил пребит и едвам се държал на краката си, съобщават очевидци.


voina-v-oesa

Някои вече видяха в скачащите от горящата сграда хора аналогия със събитията в САЩ през 2001 г. Тогава медиите предадоха подобни кадри, в които ужасени хора се мятаха от прозорците на горящите небостъргачи на Световния търговски център.


Днес стана известно още, че по време на стълкновенията в центъра на Одеса е загинал оператор на една от местните телевизии, а редактор на интернет издание е ранен.

related

Украйна 1448139900493589104

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item