stoineff

Коктайл "Молотов" е хвърлен в офиса на "България без цензура" в "Надежда"

офиса на българия без цензура в надежда

Офиса на „България без цензура” в „Надежда”,  е запален тази сутрин. 


Към 3.00 часа тази сутрин офисът на „България без цензура”, намиращ се на бул. Ломско шосе 77 в София, е бил подпален умишлено. Витрината на помещението е разбита с паве, след което е хвърлен коктейл „Молотов” със запалителна течност.

На мястото са се отзовали полиция и пожарна. Към момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване за това кой е извършителя. По всяка вероятност действието е опит за сплашване, което има за цел да неутрализира растящата популярност на партията на Бареков във „Надежда”.

Председателят на софийския щаб на партията Васил Василев коментира: „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. От няколко дни общината ни изнудва да премахнем шатрата, на която водим предизборната си кампания, защото само за последните дни в нея събрахме над 300 заявления за членство в ПП „България без ценузра”. Явно нервите на опонентите ни вече не издържат. Припомням, че преди няколко месеца беше опожарен и офисът ни в Стара Загора. И там, и в София в момента управлява ГЕРБ. Изводът е, че някои партии могат да водят предизборните си кампании единствено с насилствени методи”.

Василев добави, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на Българи. Той призова органите на реда да си свършат работата и в най-кратки срокове и да установят поръчителите и извършителите на палежа.

related

София 8932643586740325942

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item