stoineff

Диян Петров от Сопот, който уби зверски майка си, ще обжалва присъдата

Убиецът Диян Петров ще обжалва присъдата си от 24 години затвор, защото... щели да му идат младините!


Драма! Трагедия! Нечувана изродщина! Така хората от Сопот определят с три думи постъпката на съгражданина си Диян Петров. Миналата година подбалканското градче осъмна с потресаваща новина – син убил майка си.


 Часове наред Диян умъртвявал мъчително 71-годишната Иванка Нешева. 

Жената не можела да се защити - била е болна, инвалид, и се придвижвала с проходилка. Тези дни той получи 24-годишна присъда, но се кани да обжалва, защото... щели да му идат младините!

Съседите често ставали свидетели на зверското и нечовешко отношение на Диян към жената, която му е дала живот. Юмруците и скандалите били постоянни спътници в живота на изстрадалата пенсионерка. Комшиите не смеели да се намесят, защото 36-годишният мъж ставал агресивен и към тях. Често пиел, не работел и се шляел по улиците на градчето. Опитите на майка му да го вразуми довеждали само до раздаване на шамари и до истерични крясъци. Често пиел и често се биел. Имал четири присъди.

Във фаталния ден, на 8 септември 2013 година, Диян се прибрал в дома си и мелето започнало още от вратата. Майка му била загубила равновесие и разляла храна и вода на пода. Жената често изпускала някои неща, тъй като била инвалид. Диян взел да я удря в главата и в гърдите. Побоят бил толкова зверски, че по-късно патоанатомите установили множество счупвания на черепа и няколко спукани ребра. Имало е големи травми в гръдната кухина, които стават причина Иванка да издъхне. Изродът я е пребивал от 18 докъм 21 часа. Съседите чули как нещастницата плачела, молела се да престане и викала майка си.

„Млъкни, защото майка ти е на 2 метра под земята, сега и ти ще идеш при нея”


крещял синът.

След като Нешева издъхнала, Диян я преместил от лобното й място - дивана в хола, на леглото в кухнята, на което жената обикновено спяла. Съблякъл трупа, измил кръвта и имитирал, че възрастната жена просто си е легнала и издъхнала в съня си.

В 21 часа излязъл, отишъл в кръчма в центъра на градчето, където си купил пиене и попитал сервитьорката за природената си сестра. Не казал обаче защо я търси. След като посетил още няколко кръчми и изпил още N-ракии, в последната Диян засякъл свои приятели, на които през смях казал, че майка му е починала. По-късно аверите му ще определят този смях като зловещ.

„Как има очи да иска по-лека присъда?! Това е изрод! Той тероризираше Иванка, взимаше й пенсията, за да пие! Това не е човек, това е чудовище! Тя се спаси от мъки. Когато я биеше Диян и тя виеше от болки, аз плачех у нас, защото нямаше как да й помогна - той и мен се канеше да бие, като му правех забележка. Ако имаше в България смъртна присъда, бих я поискала за този нещастник!”, не спира да си спомня ужаса от преживяното съседката Иванка Димитрова.

Пред блока си Петров видял прибиращ се съсед, на когото също казал, че майка му е издъхнала в съня си. Човекът и съпругата му се обадили на природената сестра на Диян, с която той не се разбирал и заради това младата жена не ходила често у тях. При вестта за смъртта на майка си, сестрата веднага заподозряла нещо и се обадила на полицията. Ченгетата реагирали скорострелно. Те установили, че по тялото и главата на жертвата има следи от насилие. Пристигналият фелдшер казал, че това не е естествена смърт и отказал да издаде смъртен акт. Така полицаите арестували Диян. По неговата фланела ясно личали петна от кръвта на майка му.

Пред съда Диян Петров в началото категорично отричаше да е убиец. Той казваше, че Иванка паднала от леглото и починала.


Осъден е на 24 години затвор


Апелативен съд-Пловдив потвърди присъдата на първата инстанция. Диян Петров се кани да обжалва пред Върховния с мотива, че е млад човек и се е грижил за майка си приживе.

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item