stoineff

Испания си тръгва от Бразилия с унизителен резултат ще след вторите мачове (Видео+головете от мача)

Испанският отбор по футбол е първия, който трябва да резервира билети за пътуване обратно. Пълна изненада за букмейкъри и познавачи те си тръгват с наведени глави от Бразилия.


Световният шампион Испания абдикира. След като спечели три поредни големи турнира - два пъти европейското и веднъж световното първенство, "фурия роха" слиза от футболния трон.
spain-brasil


Воденият от Висенте дел Боске отбор загуби с 0:2 от Чили в среща от група В. Иберийците остават последни без спечелена точка. Начело са Холандия и Чили с по шест точки.


Само в двата си мача дотук в Бразилия испанците допуснаха седем гола, което е с един повече от всички срещи накуп от трите спечелени турнира - Евро 2008, световното през 2010 и Евро 2012. За трети път в последните четири световни първенства шампионът отпада още в групите. Така се случи с Франция през 2002 г. и с Италия през 2010 г.

След тежката загуба с 1:5 от Холандия Дел Боске направи две промени. В състава се появиха Хави Мертинес и Педро Родригес вместо Шави Ернандес и Жерар Пике.

Още с първите си действия в мача чилийците показаха, че са устремени към победата. Едва до втората минута те вече бяха създали две опасности пред вратата на Икер Касияс. Едуардо Варгас получи добро подаване и стреля, но топката беше изчистена в ъглов удар. След изпълнението му Гонсало Хара игра с глава, но топката мина покрай гредата.

За Испания активен в нападение беше Диего Коща, който, вероятно заради голямото си желание да се докаже обаче, няколко пъти игра самостоятелно и не успя да отбележи. Първата отлична възможност за шампионите дойде в 16-ата минута, когато след разбъркване Шаби Алонсо стреля отблизо, но право в тялото на Клаудио Браво.



Доброто представяне на Чили даде резултат в 20-ата минута, когато Варгас отбеляза. 


Южноамериканците се възползваха от грешка на испанците в средата на терена и с няколко подавания направиха бърза атака, като пренесоха топката от ляво към центъра. Последният пас беше на Чарлес Арангис към Варгас, който излъга Касияс и вкара.

"Фурия роха" опита да пренесе играта към полето на съперника. Воденият от Дел Боске отбор стигна до две възможности, но Алонсо и Коща стреляха неточно.

Чили си осигури много сериозно предимство в края на първата част. Алексис Санчес стреля от пряк свободен удар, а Касияс боксира. Арангис овладя топката в наказателното поле и с фалцов удар преодоля вратаря на испанците.


На почивката Дел Боске направи смяна и на мястото на Алонсо се появи Коке. Испанците се насочиха в атака още от първите секунди на втората част. В 47-ата минута Андрес Иниеста изведе добре Коща, но нападателят се забави и ударът му беше блокиран.

Пет минути по-късно Серхио Бускетс направи много голям пропуск. Коща опита задна ножица от малък ъгъл, а топката попадна пред полузащитника, който от два метра не успя да я засече във вратата.

В игра за шампионите се появи и Фернандо Торес. В средата на второто полувреме обаче Чили пое нещата под пълен контрол, а играта на испанците показваше, че те няма сили за обрат.


Южноамериканците направиха три добри бързи атаки и създадоха напрежение в наказателното поле на Испания. Липсата на достатъчно концентрация и точен завършващ удар им попречи да стигнат до трети гол.

Сантиаго Касорла стреля опасно от разстояние в 80-ата минута, но Браво изби. Четири по-късно Иниеста отправи много добре насочен удар, но вратарят на Чили отново се намеси подобаващо. Третото поред спасяване на Браво дойде след пряк свободен удар на Касорла в 87-ата минута.

Дори и в шестминутното добавено време Испания не успя да стигне до гол. Чили заслужено триумфира, благодарение на вдъхновената си игра.

Испания - Чили - 0 : 2

related

Спортни новини 5354867846125032149

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item