stoineff

И в Добрич очакват приливна вълна. Гражданите да се евакуират

Регионалната дирекция на МВР в Добрич пусна официално съобщение до гражданите, че поради покачването на водата в коритото на „суха река” по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, се очаква приливна вълна.


Апелираме към гражданите на, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. При възможност същите да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката, се казва още в съобщението.

Припомняме, че има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич
новоднения в добрич

Днешният ден е обявен за неучебен в цялата община Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.


В засегнатия от дъждовете и наводненията кв. "Аспарухово" няма да работят и детските градини и ясли. Решението е съгласувано с Регионалния инспекторат по образованието във Варна.

В район „Владислав Варненчик“ - на места по бул. „Трети март“ има събрана вода, към която са насочени машини, които да изпомпaт събралата се течност. Наводнен е и подлезът на ул. „Янко Мустаков“, който вече е обезопасен.

Свличане на чакъл по бул. „Цар Освободител“ има в частта от кръстовището на Икономически университет до Летен театър Варна. От местната администрация на район „Одесос“ съобщават, че отсечката е проходима с повишено внимание. Свличане на отпадъци има в района на стара ЖП гара на ул. „Девня“.

В район „Младост“ са наводнени офиси в близост до гребната база и лодкостоянките на ул. „Девня“.


По-големи са щетите в район Приморски“, където има изронена асфалтова настилка по улиците „Подвис“, „Роза“ и „Евлоги Георгиев“. И трите отсечки са проходими, като шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. От районното кметство съобщават, че вече се отводнява наводнения подлез на базар „Левски“. Свличане на чакъл и кална маса има по ул. „Христо Смирненски“, която също остава проходима.

Във всички райони, освен Аспарухово, има постоянно подаване на електричество и питейна вода. В района работят 6 багера, 4 камиона и 4 специализирани машини на фирма „Никман”, съобщават от общинското звено за защита на населението при бедствия.

Понеделник - 23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите на бедствието във Варна. Това става ясно от информация на пресцентъра на Министерския съвет.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.



Read more: http://varna.actualno.com/Tragedijata-vyv-Varna-aktivizira-svlachishta-news_35032.html#ixzz35AIF2mjx

related

Регионални 8807282613826542540

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item