stoineff

Порой е удавил Карловското село Климент

Едночасов порой е удавил Карловското село Климент, съобщава БЛИЦ позовавайки се на данни от кметът на селото Мано Манов. 

Наводнени са десетина къщи до първия етаж в ромската махала на селото. Под вода са мазета, дворове и ниви. "Трагедията ни е голяма, отиде ни целия труд", плачат местните и споделят, че никога не са виждали такъв ужас.

Няма път до селото, по който може да пристигне пожарна, но дори и да успеят аварийните екипи да пробият, усилията им не могат да дадат резултат. Деретата край селото преливат от реките, стичащи се от Балкана и въпреки че пороят е спрял, продължават да заливат Климент. Има реална опасност двата язовира край Климент да прелеят, затова кметът взел решение да започнат да се изпускат веднага.

Щетите са предимно материални. Паднали са няколко плевни, а по непотвърдена информация има удавени животни.

В съседния град Хисар са наводнени дворовете в католическия квартал Миромир. Мостът е под вода, но пороят вече е спрял, каза за БЛИЦ местни жители. Там проблемът със стихията е бил по-малък.

related

новини бг 4076989636634555873

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item