stoineff

Откриха трупа на 6-годишният Марин във Варна

Детският труп, който беше открит в двора на пострадала от наводнението къща във варненския квартал „Аспарухово”, беше изваден изпод развалините. 

Екипи на пожарната и „Гражданска защита” извадиха тялото и то беше транспортирано за аутопсия. След нея ще бъде установена самоличността му.
Единственият, официално обявен за
изчезнал след потопа, е 6-годишният Марин, който се е намирал на ул. „Горна студена”. Неговите близки не се появиха на мястото, където беше открито тялото.

25-годишният Стефан Аспарухов Христов, който днес откри в дома си детско трупче (най-вероятно на 6-годишния Марин, който изчезна след адския потоп в „Аспарухово“ на 19 юни), още не може да се съвземе от шока. Младият мъж споделя цитиран от агенция БЛИЦ, че кошмарът, който е преживял е толкова силен, че той не иска да живее повече със семейството си в тази къща.

„Вратата беше затисната от кал, не можех да вляза. Счупих прозореца, за да мога да вляза вътре. Като започнах да разчиствам с лопатата, видях само едно краче пред мен. Детенцето беше в калта надолу с главата и само крачето му се виждаше. Останах в шок! Само изскочих навън и отидох при ръководителя на бригадата и му казах какво съм видял. Тогава дойдоха няколко мъже и започнаха бавно да разчистват около телцето“ пише още БЛИЦ.

Съпругата му, която е бременна в осмия месец с второто им дете, още не знае за трагедията.

„Жена ми още не знае. Тя ще разбере, няма начин. Но не искам да си представя как ще преживее този ужас“, казва младият мъж.

„Не ми се живее в тази къща! Аз чакам детенце на 4 юли, няма да го отглеждаме на това място. Независимо дали къщата ще се събори и на нейно място да се построи нова. Аз съм баща на 3-годишно детенце. Това, което видях и преживях, е страшно“, казва Стефан Христов.

related

новини бг 4895134025124510394

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item