stoineff

Започва производства на хартия 5 пъти по здрава от желязото

Тя ще се използва  за производство на авточасти, части за самолети, строителни материали, изкуствени кръвоносни съдове.


Близо 100 японски компании се обединиха за да започнат промишлено производство на новия перспективен материал наноцелулоза.


Този материал е 5 пъти по-лек и здрав от желязото и се смята за перспективен в строителството производството на коли и електроника. Наноцелулозата се отличава и с висока степен на екологична чистота, защото се прави от дървени трици и слама.

С течение на времето хартия от наноцелулоза може да смени стъклото в днешните лаптопи и телефони, което отваря път към създаването на нови гъвкави устройства, които да се сгъват във вид на тръба или като вестник.

Основна цел е да се подобри процесът на получаване на наноцелулоза и след това да я използват за производство на авточасти, строителни материали, изкуствени кръвоносни съдове, а също така и за много други цели.

Важното е, че наноцелулозата е изработена от дърво, което е възобновяем източник на суровина, за разлика от желязо и други материали, необходими за създаване на на стомана, и отгоре на това е напълно екологично чист материал.

related

Технологии 108158489760269362

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item