stoineff

САЩ има сателитни снимки на катастрофата на Боинга

Бивш репортер на агенция Асошиейтед прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, 

които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии. При липсата на подобаващо разследване на трагедията, до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказва съвсем различна история, съобщава infowars.com.
катастрофа боинг

„Това, което научих от източник, който ми е предоставял точна информация по подобни въпроси в миналото, е, че разузнавателните агенции на САЩ притежават детайлни сателитни снимки на предполагаемата ракетна установка, която е изстреляла фаталната ракета, но батареята, вероятно, е била под контрола на украинските правителствени войски, облечени, видимо, в украински униформи“, споделя Пери.

„Според източника, анализаторите на ЦРУ все още не изключват възможността войниците да са били опълченци, облечени в подобни униформи, но според първоначалните оценки, става въпрос за украински войници. Също така има и предположение, че въпросните войници са били недисциплинирани и вероятно пияни, защото на снимките се виждат разхвърляни бирени бутилки, казва източникът“, продължава още журналистът.

Работата на Пери и неговите журналистически разследвания в сферата на въпросите на разузнаването, за която той получи наградата „Джордж Полк“, навежда на мисълта, че информацията, предоставена от неговия източник, заслужава сериозно внимание.

САЩ и властите в Украйна продължават да настояват, че подкрепяните от Москва опълченци са отговорни за трагедията, като твърдят, че самолетът е свален с установка „Бук“. Това обаче противоречи на думите на главния прокурор на Украйна Виталий Ярема, който каза, че „военните са информирали президента след свалянето на пътническия самолет, че терористите не разполагат с установка „Бук“.“

lifenews.ru: Американски спътник може да е заснел изстрелването на ракетата по боинга

От руското министерство на отбраната заявиха, че САЩ няма да разпространят снимките, но категорично заявяват за неопровержими доказателства за вината на опълченците за катастрофата.

По време на катастрофата на боинга над територията на Украйна се е намирал американски спътник. Във връзка с това руските военни смятат, че американската страна трябва да обнародва спътниковите снимки, направени по време на катастрофата, ако такива са налични във Вашингтон. Това заяви на брифинг началникът на оперативното управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Андрей Картополев.

По данни на руското военно ведомство, в деня на катастрофата на малайзийския самолет групировката на противовъздушните сили на ВС на Украйна е имала три-четири зенитно-ракетни дивизии с комплекси „Бук М1“. Също е забелязано придвижване на комплекс „Бук“ по територията на страната и усилена активност на системите на радиолокационните станции в района на падането на самолета в периода на катастрофата.

Освен това, Андрей Картополев съобщи, че в момента на катастрофата до авиолайнера е летял самолет на ВВС на Украйна. Вероятно, СУ-25. Разстоянието между двата самолета е било до пет километра, което влиза в параметрите на полета на ракетите „въздух-въздух“, с които са въоръжени подобни самолети

related

Украйна 1728427401826351624

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item