stoineff

Змии плъзнаха по плажа в Приморско

Плажът на Приморско е пълен със змии, съобщава Светослав Тодоров в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

 Влечугите плъзнаха по пясъка, след като приливна вълна отнесе част от плажната ивица и един бар. След обилните дъждове остават проблемите с разрушената инфраструктура и наводнените сгради.
zmii na plaja

Потопът в Приморско разруши пътища и активизира стари свлачища, алармира кметът на града д-р Димитър Германов. Вчера комисия направи оглед на опасните райони и ще излезе със становище дали земя и кални маси могат да се срутят. Засега най-активен е свлачищният процес на северния плаж. Кметът обясни, че ситуацията в община Приморско се нормализира след пороите във вторник вечерта и сряда, но приземните етажи на повече от 20 хотела и над 40 търговски обекта са наводнени.

Главната причина за наводненията са две прелели с вода контролно-пречиствателни станции, които спряха да работят и връщаха обратно водата от канализацията. „Канализационната система не беше запушена а двете станции спряха да работят”, коментира д-р Германов.

Сезонът в Приморско приключи за хората, които возят туристи в морето и река Дяволска. „Големите катамарани, с които возим туристи по реката, заминаха, 20-30 лодки потънаха, добре че водата скъса дюните, иначе щеше да стане още по-зле. За нас сезонът приключи”, коментира Страхил Иванов, който заедно с партньора си Здравко Василев - известен от "Биг брадър", вози туристи с корабчета и яхти.

Кметът е притеснен и за туристическия сезон, тъй като валежите разрушиха пътната настилка. От близо три години Приморско моли държавата за пари за укрепване на коритото на Дяволска река. Има и проект за това, който отлежава в Комисията по бедствия и аварии.

Цял ден вчера спасителни екипи продължиха да отводняват залети улици и къщи, да режат паднали дървета, да разчистват пътища, да оправят плажни ивици възстановяват инфраструктура, срутени сгради и постройки. Кризисни щабове изчисляват размера на щетите. Въпреки всичко д-р Германов увери, че всички гости могат спокойно да продължат почивката си. Градът е напълно готов да посрещне и новата вълна от туристи, които се очаква да пристигнат през уикенда, каза д-р Германов.

related

новини бг 1167774448722006484

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item