stoineff

24 годишната Ангелина, която загина нелепо в Пловдив, вероятно е била бременна

24-годишната Ангелина, чието сърце не издържа от жегата в басейн в Пловдив, вероятно била бременна, съобщи "Марица".

 Инцидентът стана в петък при 37-градусови температури около 14,30 ч. в „Нептун”. Според първоначалната информация на медиците младата жена е имала сърдечни проблеми и е получила слънчев удар.

В горещия следобед жената отишла сама на басейна без никакъв багаж. По това време Пловдив тънеше в страхотен задух. Клонче не помръдваше по дърветата край водата, а слънцето прежуряше здраво. В басейна и по сенките наоколо беше пълно с хора, имаше семейства с деца, които играеха, разказват очевидци. Младата жена, влязла във водата. Малко след това прилошало и тя легнала вътре. Спасителят скочил и я извадил. Започнал да я свестява, да прави изкуствено дишане На помощ веднага му се притекли още петима негови колеги, които дежурят през цялото време край трите басейна. За секунди на мястото пристигнал и лекарят на басейна, който работи там от години. Докторът е кадър на Бърза помощ. Включил се в реанимацията на жената. Извикана е и линейка. Осигурен е достъп и реанимобилът паркирал директно на плочките край басейна. Екипът се включил в спасяването на жената.

Сигналът в Центъра за спешна помощ е постъпил в 14,35 ч., колегите са реагирали веднага и на третата минута линейката е била на място, разказа зам.-шефът на Центъра д-р Христозов. .Жената е била без жизнени показатели, но веднага е направена реанимация, която е продължила 25 минути. Транспортирана е до Университетска болница, където е вкарана в шокова зала. Въпреки усилията на медиците жената е починала. Точната причина за смъртта ще стане ясна след аутопсията, но най-вероятно става дума за сърдечен удар, коментира д-р Христозов.

Посетители на басейна са казали на дежурния екип от Спешна помощ, че според тях жената е била бременна. Това е и причината медиците да продължават реанимацията максимално дълго, каза още д-р Христозов.

Младата жена е била без документи, сама на басейна. Полицаите от Първо районно, които са отишли на място, са установили, че в торбата си тя носи само телефон. В паметта му обаче нямало нито един номер. Служител от басейна е познал по физиономия жената. Насочил е полицаите къде живее в Кючук Париж. Самоличността е установена. Точната причина за смъртта на младата жена ще стане ясна днес.

Метеоролозите прогнозират температури над 35-36 градуса през тази седмица. Според тях, въпреки че е средата на август, лятото тепърва ще бъде в разгара си. Лекарите напомнят, че високите температури са най-опасни за хората със сърдечни заболявания и затлъстявания. Те, както и децата и възрастните над 60 години, са най-застрашени от слънчев удар. За да се предпазят, хората трябва да стоят на сянка, особено в обедните часове, да се пазят от пряка слънчева светлина, да носят шапка в града и да ползват плажен чадър на плажа. Медиците съветват хората от рисковите групи да носят памучни и леки дрехи, да пият повече течности, да не употребяват алкохол през деня и да избягват физическото натоварване. Летуващите на морето да не стоят на плажа между 11 и 14 часа.

Признаците на слънчев и топлинен удар са сходни, разликата е, че топлинен удар може да се получи и когато не си на слънце, обясняват от Службата по водно спасяване към БЧК в Пловдив. Те са главоболие, зачервяване на лицето, обилно изпотяване, ускорено и затруднено дишане, отпадналост, гадене или повръщане, световъртеж и бучене в ушите. При по-тежки форми настъпват загуба на съзнанието, халюцинации и гърчове. Първата помощ при топлинен или слънчев удар трябва да се окаже бързо, независимо от степента на увреждане. Пострадалият се пренася на хладно, поставя се в полуседнало положение. Напръсква се с вода. При загуба на съзнание и спиране на дишането и сърдечната дейност се прави изкуствено дишане и непряк сърдечен масаж. Пострадалият се транспортира в лежащо състояние до медицинско заведение. Най-тежките поражения са кома, депресия на всички жизненоважни функции, може да се стигне и до фатален край.

Всички спасители, освен че са отлични плувци, са преминали и специален курс за оказване на първа долекарска помощ, коментираха още от БЧК в Пловдив.

related

Пловдив 3430179463607285231

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item