stoineff

За Лудогорец. Защо да сме загубени души бе, Кире?

Понеже стана много модерно да си "фен" на един зелен отбор от Разград, ще си позволя да напиша няколко изречения.

 Снощи след победата на същия този зелен тим "Кирил Велики" (може скоро и така да го пишат всички гъзолизници) се изказа, че видиш ли, всички, които не подкрепяли зеления отбор били цитирам: "бедни и загубени души".

Много силни думи са това! Защо да сме загубени души бе, Кире? Защото не ти лижем задника ли, или защото истинските фенове на футбола не те подкрепят? Аз поне не мога да си представя един истински фен, който си обича отбора да подкрепи друг (пък било и то отбора на "Кирил Велики").


Не мога да си представя истински фен на ЦСКА, Левски, Локомотив (Пд), Ботев (Пд) или Берое да дере гърло на стадиона за временния любимец в зелено.
 Някак си смешно звучи. Та ние сме закърмени с нашите отбори бе, Кире. Ние милеем за тях. Нямаме нужда от кренвирши и кока-кола, за да си подкрепяме отбора.

Сега да видим кой подкрепя явлението в зелено... 70% от „феновете“ им си нямат и хал-хабер от футбол. Това са хора без грам футболен капацитет. 20% обичат силните на деня. Те се лутат между всички отбори - един ден са „фенове“ на зеления отбор, друг ден са „фенове“ на оранжевия. 5% са там заради облагите - кренвирши, кока-кола, екскурзийка до някоя държава и т.н.

И остават едни 5%, които са си от този град. Това е подкрепата, Кире! Нали знаеш, че утре като „зеленото торнадо“ спре да се върти, тези „фенове“ веднага ще се нагодят другаде.

Я да видим и друго, което чух снощи. ЦСКА и Левски вече не били на мода... Признавам си по голяма тъпотия не бях чувал. Каква мода бе, господа и дами, това да не е чанта? Това са футболни отбори, това са си нашите отбори, с които сме израснали, с които сме закърмени и които винаги ще обичаме. Същото важи и за феновете на Ботев, Локомотив и Берое. Това са, Кире, истинските фенове... тези с изгубените души.

Ивайло Петров, бивш вратар на ЦСКА (материалът е публикуван в личния профил на футболиста във Фейсбук)

related

Спортни новини 1960246180382212144

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item