stoineff

Последни новини от Украйна

Последни новини. Западните медии по избор подхождат към новините от Украйна.


В ефира и на страниците на печата попадат заявления на киевските власти, но ги няма техните опоненти. Хуманитарната катастрофа в югоизточните региони на Украйна се игнорира.
новини от украйна

На руско-украинската граница да разгърнати палатъчни лагери за онези, които били принудени да избягат от бомбардировките от своите домове в съседната страна. 

Но чуждестранните журналисти не бързат да ги посетят, да поговорят с онези, които са пострадали от силовата операция на киевските власти. Те явно не искат да отразяват украинските събития от гледна точка, различна от официалната позиция на западните политици, подчертава президентът на фонда „Политика” Вячеслав Никонов:
- Истината умира първа, когато започват военни действия. Ясно е, че САЩ и техните съюзници от НАТО заемат единна позиция: за тях има Украйна, бореща се да стане част от Запада, и има мрачна и зловеща Русия, която пречи на този процес. Всичко това не се побира в тази схема; или въобще не присъства в информационното поле, или се изопачава. Това е обичайният способ на информационната война.

В същото време, войната - не информационната, а истинската, кървавата, с множество жертви и разрушения - вече четвърти месец се води край границите на Европейския съюз. Но в ефира на европейските телевизионни канали с големи подробности се разказва, какво става на хиляди километри от Европа - в Сирия, Афганистан, Ирак. Защото тези събития са „там”, някъде далеч, в страни, които не приличат на западните. А украинците практически са европейци, да се говори за тях, значи да почувстваш какво става в Украйна. Тогава става страшно и възникват много въпроси, казва Вячеслав Никонов:
- Сега медиите отделят по-голяма внимание на събития в различни точки на земното кълбо, отдалечени от Европа, Онова, което действително става в Украйна, се премълчава. Сега в Украйна постъпва допълнително оръжие от страни на НАТО: танкове от Унгария, самолети от Румъния и т.н. А западните медии предпочитат да разказват как САЩ бомбардират Ирак или оказват хуманитарна помощ на кюрдите.

Източник: Гласът на Русия

related

Украйна 8252881320026381133

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item