stoineff

Смъртоносен тигров комар е открит в Бургас

Тигров комар. Експерти откриха изключително опасния тигров комар в района на Пристанище – Бургас. 


Смъртоносното насекомо е черно, но с белезникави седефени ивици по главата и краката. Само с едно ухапване може да ни зарази с 22 непознати у нас болести. Най-често причинява заболяванията – Денга, Чикунгуня и Западнонилски енцефалит, пише "Флагман".
тигров комар
Тигров комар

Популация на тигров комар е открита на тенис корта до Пристанище-Бургас, в шахтите на една от новите кооперации в района бъкало от гадините, научи Флагман.Бг. За разлика от другите комари, тигровият хапе и през деня и е много опасен.

Азиатският комар бе засечен за първи път у нас в Созопол през лятото на 2011 г. Преди две години имаше данни, че се е появил и в Царево.
В Европа азиатският комар е обявен за неизтребим. Той пренася вируси, предизвикващи треска с инфекциозен характер - Денга и Чикунгуня. Инфекциозната болест Денга протича с токсо-инфекциозен синдром с двукратно повишаване на температурата, болки в ставите и мускулите, екзантем и нерядко с хеморагичен синдром. Симптомите са като на грип, морбили, скарлатина, малария, папатациева треска, коремен тиф, ревматизъм. До момента не е разработено лечение за Денга. Чикунгуня е остра инфекциозна болест, за появата на която като преносители играят роля тигровите комари. Думата чикунгуня идва от суахили и означава „това, което изкривява”, на езика на макондо в Танзания и Мозамбик думата буквално се превежда като „чупещи кости”. Клиничната картина на Чикунгуня е подобна на Денгата.

related

новини бг 4553168202522259096

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item