stoineff

Вирусът Ебола заплашва все повече Европа

Последни новини. В Германия един човек е настанен в болница със симптоми на треската Ебола.


Мъжът пристигнал в Хамбург от Сиера Леоне през Париж. В западна Африка броят загинали от тази болест е 932 души. Световната здравна организация призова всички държави, където са фиксирани случаи на заразяване, да въведат режим на извънредно положение.

ебола
Това съобщение идва само ден след като католическа хуманитарна организация от Испания съобщи, че монахиня, която работела в Либерия, е починала от вируса Ебола. Орденът Сан Хуан де Диос уточни, че сестра Шантал Паскалин е починала в болницата Сан Хосе в Монровия въпреки грижите на монахиня доброволка.

Паскалин принадлежеше към същия орден, от който са испанският мисионер отец Мигел Пахарес и монахинята Хулиана Боноха, заразили се с Ебола и върнати тази седмица в Мадрид с медицински самолет. И двамата са в стабилно състояние в мадридска болница.

Испанското министерство на здравеопазването съобщи, че е позволило по изключение на отец Мигел Пахарес да бъде приложено лечение с експерименталното лекарство ZMapp, с което вече бяха лекувани двамата американци, заразени с Ебола в Либерия. Лекарството е било получено вчера в болница "Карлос Трети", където е настанен 75-годишният мисионер. Лекарството е произведено в лаборатория в САЩ и досега е било тествано единствено на животни.


related

Свят 4284458747956463075

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item