stoineff

Руски изтребител СУ 24 отново изправя на нокти бойна фрегата на НАТО

Министърът на отбраната на Канада Робърт Никълсън потвърди, че Руски самолет е кръжал над кораб на канадския военноморски флот в Черно море, съобщава ИТАР-ТАСС.
su 24

СУ - 24
В изявлението се посочва, че на 7 септември в акваторията на Черно море руски самолет е кръжил над фрегатата на Кралския военноморски флот на Канада „Торонто”.


„Той не е застрашавал сигурността на кораба, но такива действия са били излишна провокация и биха могли да доведат до допълнителна ескалация на напрежението”, каза Никълсън. Той добави, че Канада и нейните съюзници призовават Русия да прекрати своите „безразсъдни действия”.

Министърът напомни, че канадският боен кораб се намира в Черно море, където участва в учения на НАТО.

Руските самолети Су-24 и Ан-26 на Военновъздушните сили на Русия са прелетели над канадския кораб "Торонто" в хода на планов полет на Черно море, но не са се приближавали до него, успокои Канада официалният представител на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Маршрутът на полета на самолетите на ВВС на Русия е преминавал през района, където се намира корабът на канадските ВМС „Торонто”, каза говорителят и добави, че самолетите не са се приближавали до военния съд.

related

Свят 2611848688145785170

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item