stoineff

Потресаващи подробности за убийството на новородено

Посиняло трупче на току-що родено бебе, увито в щора и захвърлено в контейнер за боклук, 


едва на метри от училище – тази гледка втрещи живеещите на улица „Найден Геров“ във Варна. Кореняци, които обитават от над половин век старите блокчета на улицата в централната част на морската столица, още се кръстят след нечуваната и невиждана до момента за тях гледка, видя репортер на „ШОУ“.


Те станали свидетели на изваждането на умъртвеното детско телце от коша за смет в събота сутринта – два дни, преди за техните деца и внуци да бие звънецът за първия учебен ден.
Родилката, отървала се от нежелания плод, избрала да го хвърли в кофата за смет, намираща се точно срещу входа на училище „Найден Геров“, чийто праг първокласниците преминаха в понеделник. „Добре че никое от децата не видя трупчето!”, казват с покруса възрастните хора и благодарят на Бога. На шокиращата гледка се натъкнала група клошари, научи репортер на „ШОУ”, който успя да разнищи бруталната история и да научи, че изхвърленото трупче на новородено е плод на „майка“, която е работела като певица в турския курорт Анталия.

Евелина Минчева си взела квартира в района… за да се отърве от нежеланото дете. „Намерихме го аз и моят приятел, викаме му Пипито. Минавахме към 7 и половина сутринта да огледаме за празни пластмасови шишета, като заедно с нас беше и жената на Пипито. Те почнаха да ровят и по едно време извикаха, че вътре има бебешко телце”, разкрива бездомникът Иван, който бе издирен единствено от вестника на народа. Стъписан от потресаващата реакция на своя събрат, той дори не посмял да погледне в контейнера. Именно групата клошари били хората, които се обадили на тел. 112, за да съобщят за зловещата находка.

Минути след сигнала иначе спокойната централна варненска улица „посиняла” от полиция. Живеещите в района озадачено стояли и гледали как криминалисти и съдебен медик ровят в контейнера. „Извадиха трупчето от боклука, беше посиняло като патладжан. Сложиха го на земята и започнаха да го мерят с ролетка. Гледката беше потресаваща!”, разказват ужасените очевидци от околните кооперации. Единствено наш репортер се добра до тях, както и до родилката, постъпила нечовешки с рожбата си – най-скъпото за всяка майка…

Само за часове „ШОУ“ влезе в следите на жената, отървала се от бебето си, която, разкрита и установена от криминалистите още в събота – часове след като е родила сама в таванска стая, бе запазена в абсолютна анонимност. Животът на новороденото е бил прекършен едва няколко часа, след като се появило на бял свят, доверяват източници от разследването. Аутопсията показала, че то е било ударено в главата. „Първоначалните данни сочат, че е живородено, действително е имало травма на главичката, но не е ясно дали от това е издъхнало. В процес на установяване е също така дали е починало в контейнера, или е било изхвърлено мъртво”, коментира източник на народното издание. Пред наш репортер Варненска окръжна прокуратура е лаконична: „Можем само да кажем, че по случая се води наказателно производство”. По думите на говорителя на държавното обвинение в морската столица Лъчезар Лазаров, спрямо родилката няма повдигнато обвинение за умъртвяването на детето. Той не пожела да даде повече информация, но от свои източници научихме, че тя е била хоспитализирана, тъй като е получила усложнения при раждането. „Приета е в болница „Света Анна” и е настанена в отделението на ІІІ етаж, защото се е наложило да се направи кюртаж - имало останала част от плацентата”, доверяват запознати с шокиращата ситуация.
В хода на разследването на бруталния случай наш репортер тръгна паралелно с ченгетата да разнищва историята и успя да достигне до това къде е било извършено раждането и коя е жената, изхвърлила тялото на новороденото си. Оказа се, че певицата Евелина не е варненка, въпреки че се е представила за такава на хазайката, пуснала обява, че дава стая под наем. „Изобщо нямах представа, че това момиче е бременно!

Всъщност май аз последна научих...”

споделя Маринка Димова, която не може да си намери място заради новината, че наемателката й е родила под носа й и си е изхвърлила детето. По думите й Евелина била добродушна и кротка, не създавала проблеми и си плащала наема навреме, дори предплатила за септември. „Дъщеря ми пусна обява за стаята, обаче нямаше кандидати. След това повторих обявата и тогава, не щеш ли, се обади едно възпитано момче, което се представи като Марио. Каза ми, че наема квартирата за своята приятелка, която чака да се върне от Анталия”, обяснява разтревожената леля Марина, както я наричат в квартала, и чупи китки, непроумяваща случилото се. Тя се срещнала с Марио преди около 2 месеца, когато той наел стаята. Мъжът обяснил, че двамата с Евелина работят като музиканти в Анталия, но си били взели отпуск за 3 месеца. Малко по-късно се появила и самата Евелина, представена от Марио като певица в турския курорт. Но пък нито той, нито тя обяснили необходимостта от наемането на таванска стая предвид факта, че и двамата твърдели, че са от Варна. Момичето не контактувало почти с никого от съседите си и те само го мяркали от време на време по неугледния коридор между стаите, доверяват пред „ШОУ” обитателите на таванския етаж на №70 на ул. „Найден Геров”.

Даже хазайката й на няколко пъти канила Евелина на кафе, за да се опознаят, но тя все избягвала офертите за близост. „Никой от нас не беше заподозрял, че е бременна. Първо, защото беше слабичка – сигурно има-няма 50 килограма, и второ, като се срещахме, все гледаше да застава с гръб, което ни се струваше малко странно”, разказва пред наш репортер живееща на етажа дама, пожелала да не споменаваме името й. Тя също чувала от Евелина, чиито останали две имена са Кирилова Минчева, че била певица в Анталия. „Не знам обаче колко може да се вярва на думите й, защото, като я гледахме, нямаше ред зъби от едната страна”, коментират в един глас живеещите в кооперацията. По думите им Евелина дори водела клошарски начин на живот и не се хранела като хората. Била се сдружила с местните скитници и често се прехранвала от бракуваната стока на пазар „Чаталджа”. Всичките й съседи се втрещили, когато полиция позвънила на входа на кооперацията и обяснила защо търси Евелина. Първото, за което попитали хазяйката, било дали имат бременна жена във входа, и тя отговорила, че нямат, по простата причина, че не знаела какво е истинското състояние на наемателката й. Помолена да ги заведе до стаята й на тавана, тя отвела полицаите, но се оказало, че катинарът на вратата е сменен. „Него ден аз излязох на разходка в Морската градина и не разбрах какво се случва”, коментира Маринка и безспирно пита нашия репортер какво наистина става с наемателката й, тъй като никой от полицията не й обяснил. За разлика от нея, други живеещи във входа станали свидетели на това как група полицаи влезли в кооперацията и се качили на тавана. „Бяха четирима-петима, заедно с тях беше и Евелина. Отвориха стаята й, като преди това ме разпитаха”, разказва съседка. Оперативните работници дори извикали 18-годишния й син за поемно лице, което трябвало да бъде свидетел при огледа на помещението. Момчето станало очевидец на потресаваща картина:

„Видях едно помощно матраче с памуци върху него, целите в кръв. Имаше много особена миризма”, разказва младежът, който все още не може да се отърси от шока на бруталната гледка.

По думите на свидетели, видели цялата полицейска делегация барабар с виновницата за цялата драма, казват, че тя се държала доста арогантно. „Говореше така, сякаш нищо не е станало и не й е за първи път. И когато я отвеждаха, зорът й беше да си вземе някои от вещите”, клатят глави потресените хора, които недоумяват как може една майка да си изхвърли новороденото дете на боклука.

Повече от потресаващ е фактът, че всички, обитаващи таванските стаи – метър на метър едни от други, неведнъж са чували Евелина да размества мебелите. „Пружината на леглото, която мъж трудно сам ще я вдигне, това слабо момиче я изнасяше и внасяше постоянно! Същото беше и с хладилника. Сега, като разбираме за какво става въпрос, започваме да си мислим, че така тя се е опитвала да пометне”, обсъждат комшиите. Не само те, а и компетентните хора, ангажирани с нечовешката мерзост, са на мнение, че Евелина съвсем тенденциозно е наела квартирата, за да може да се отърве от нежеланото дете. Нищят се и хипотези, като например тази, че тя може да е заработвала в Анталия не с пеене, а с най-древната професия. „Няма да се учудя, ако е била там като проститутка, да е заченала и да е дошла тук да се отърве от бебето, защото бременна не може да работи”, прехвърля един от възможните варианти съпричастен със случая.

Наш репортер успя да издири и приятеля на Евелина – Марио, чиято фамилия, поне според посоченото във фейсбук профила му, е Милушев. Първоначално витиевато, а впоследствие дори арогантно и грубо, той категорично отказа съдействие на репортера, както и да отговори на който и да е от поставените му въпроси. Въпреки деликатното отношение от страна на „ШОУ”, Марио Милушев се направи на ни лук ял, ни лук мирисал, отклони всяка една от информациите, с които се сдоби вестникът ни, и отказа да обясни своята роля в случая. Въпросният Марио отказа всякакъв коментар относно своята приятелка, чиято квартира той е наел, с мотива, че „тези неща не се обсъждат по телефона”. Въпреки готовността на репортера на народното издание за среща, на която би могъл да хвърли светлина около цялата драма, Милушев заяви: „Ваш проблем е какво ще пишете!”.
Интересен факт е, че

Евелина действително е свързана с редица музиканти и доказани звезди в България.

Поне в социалната мрежа. Нито един от тях обаче не се сеща за нея, установи проверка на „ШОУ“. Сред приятелите на „певицата от Анталия” във Фейсбук има редица известни личности, сред които Нора Караиванова, Жоро Степа, Ицо от „Фанданго“ и др. Проверка на „ШОУ“ обаче показва, че никой от тях не я познава, или поне не се сеща за нея. За разлика от клошарите край „Чаталджа“, с които Евелина се „заигравала”. „На тях е казала, че майка й е от Добрич, а баща й е кубинец“, разясняват хора от блока, в който родилката наела квартира. Според тях никак не е изключено карамелената жена, изхвърлила новороденото си на боклука, да се е цанила за певица в Анталия, но да не й е излязъл късмета и да е потърсила хляба си в друга посока.
Така или иначе, факт е, че жената е извършила нечовешката постъпка да се отърве от рожбата си. Към момента Евелина Кирилова Минчева няма повдигнато обвинение за умъртвяване на новородената си рожба. Нито полиция, нито прокуратура дават информация дали това се дължи на факта, че 31-годишната жена е хоспитализирана заради разкъсвания на матката, или на неизяснени обстоятелства относно гнусния случай на новородено, захвърлено в боклука. Според източници на „ШОУ” обаче, въпрос на дни е истината да излезе наяве и виновникът за жестоката гледка в боклукчийския казан да понесе своята отговорност.


related

Регионални 3784722188336760966

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item