stoineff

Интервю с професор Фийлд - Очаква се грандиозно увеличаване на валежите на Балканите

Наблюдава се драматично затопляне на климата в целия свят през последния век и това няма да се промени, ако не спрем да използваме масово изкопаеми горива.

Това казва в интервю за „24 часа” Кристофър Фийлд, професор по околна среда в Станфордския университет и член на Националната академия на науките на САЩ.
потоп, валежи

Според него, въпреки очевидните промени, хората продължават да живеят в домове, изложени на опасност. Професорът твърди, че има доказателства, които насочват да очакваме доста по-силни валежи в целия свят, в това число и на Балканите.

„В много далечно бъдеще прогнозите за целия Средиземноморски регион са за грандиозно увеличение на влажността. В последните десетилетия на Балканите ще се наблюдава климат, който комбинира обилни валежи с голям риск от наводнения, недостъпност на водните източници и високи температури, които могат да причинят на хората проблеми със здравето”, твърди Кристофър Фийлд.

Според него, правителството в България трябва да осъзнае, че рискът е истински и към него трябва да се подходи със стабилна подготовка и поетапно използване на по-малко енергия и по-малко изпускане на парникови газове

related

новини бг 325631355241686632

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item