stoineff

Хиляди отвлечени жени се държат в сексуално робство като трофеи

Екстремистите на "Ислямска държава на Ирак и Левант" (ИДИЛ), действащи в Ирак и Сирия, обърнаха в сексуално робство хиляди жени, отвлечени в качеството на живи трофеи. 
Хвърлят ги в специални бордеи и ги карат да обслужват екстремистите.


Както изясниха британски журналисти, някои от тези бордеи се ръководят от жени-мюсюлманки с европейски паспорти.


Ето какво каза в интервю за "Гласът на Русия" иракската правозащитничка Ханна Едуърд.

КОРЕСПОНДЕНТ: Медиите съобщават, че представители на "Ислямска държава на Ирак и Левант" заробват жени за продажба. Доколко е вярно това?

Ханна Едуърд: Тези новини започнаха да се появяват веднага след превземането на Мосул. Отвличат млади девойки и момичета – основно християнки и йезиди. Отвличат ги като роби. Опитвахме се официално да регистрираме случаи на търговия с роби, но това не става открито на улицата. Основно тази продажба става вътре в ИДИЛ, главатарите продават жените на свои екстремисти. Но има и продажби настрани, ако има някой готов да плаща пари. По-специално, известно е, че жителите на Мосул са успели да освободят някои девойки от робството, като просто са ги изкупили.

След това обаче възниква един друг проблем: реабилитирането на освободените момичета. Защото повечето от тях са подлагани на сексуално насилие. Например, една девойки разказваше, че на всеки 18 дни я „омъжвали“ за нов екстремист. Мнозина от завърналите се в къщи девойки са били убивани от собствените си родители, защото изнасилването се смята за позор на семейството.

КОРЕСПОНДЕНТ: Има ли някаква информация за отвлечени деца в контролираните от екстремистите райони?

Ханна Едуърд: Момчетата от 14-годшна възраст ги вербуват и ги учат да воюват. И с това просто им осакатяват душите, защото зрелищата на разлагащи се трупове и обезобразени тела не са за неукрепналата психика. Изобщо, от днешните събития най-много страдат децата. Например, екстремистите могат да хванат някое момче, което пуши цигара, и да започнат да му чупят пръстите пред очите на други деца (пушенето на превзетите от ИДИЛ територии се забранява). Децата стават свидетели на зверско обръщение с връстници. И тази жестокост им чупи психиката.

related

Политика 9158970942459554565

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item