stoineff

Георги Рогачев - Рогача е с опасност за живота след побой

Георги Рогачев бизнесменът, който е бил пребит от бой от цигани в карловското село Розино, 


е опериран по спешност в Университетска болница Пловдив, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на данни от здравното заведение. Прякора на Георги е Рогача. Според лекарите той има тежка-черепно мозъчна травма, в момента е настанен в КАИЛ, медиците се борят да спасят живота на 50-годишният мъж.



Състоянието му е тежко. Хора от селото се молят за живота му и считат, че ако почине може стане лошо за целия регион.

Георги Рогачев - Рогача е нападнат в газостанцията си от неизвестен брой разярени цигени, които тръгнали на вендета. Поводът е побой и заплаха с огнестрелно оръжие към ром преди инцидента.

Причината: Ромът Николай Сребрев, с прякор Чичото, не искал да премести обора и кравите си на по-далечно разстояние от газстанцията, а Рогача настоявал за това и често спорили. Чичото довел цялата рода, която нападнала бизнесмена и приятеля му. Аверът на Рогача също е бил набит, но след преглед в болницата е изписан за домашно лечение.

В Розино има страшно напрежение. Ромите се страхуват, че лютият нрав на емблематичния за региона Кольо Рогача, чието име през 90-те беше свързано с рекети, побоища и затвори, ще избие и той ще тръгне да отмъщава за брат си. В махалата са се барикадирали с ножове, дървета и брадви и заплашват, че ако някой им посегне, ще стане втора Катуница.

Георги е по-малкия брат от семейство Рогачеви. Той живее в Пловдив. Има съпруга и две деца и е на възраст около 50 години. От години стопанисва бензиностанцията в карловското село, има и рибарници. Родом е от Карлово, където живее брат му Кольо Рогача, спряган преди години за тартора на мафиотите в региона. Сега Кольо Рогача живее тихо и кротко и се занимава с легален бизнес, няма агресивни прояви и името му скоро не е замесвано в скандали. В Розино обаче са на нокти, че нервите на по-големия брат няма да издържат и ще има луди екшъни. На място тази вечер, да укротява ромите, е била Таня, съпругата на лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев. В ареста за 24 часа е задържан Николай Сребрев-Чичото

related

Регионални 368611054775565684

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item