stoineff

Жълт код! Северозападна България е под вода, а ще продължи да вали и днес

Бедствено положение в Северозападна България.

Все още вали и имаме 10 села без ток. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на община Георги Дамяново Дилян Димитров във връзка с обявеното бедствено положение в общината заради проливните дъждове от вчера.
Едно село е с откъснат довеждащ водопровод, 7 села са откъснати от третокласния път, без транспортна връзка, 4-5 разрушени моста, електрически стълбове, обясни той. Пр думите му, доста сериозна е ситуацията. „В момента се работи, всички екипи на Гражданска защита на пожарната, местни фирми работят по разчистване на пътя и по отварянето му. Също така осигуряваме хляб и вода за населените места. Всички хора са евакуирани и засега нямаме пострадали. Има в момента трима човека, които са останали в планината”, каза още Димитров. Той увери, че те са добре, само са мокри, но достъпът до тях е много труден на този етап. „Въпреки това обаче ще се опитаме да ги свалим. Хората или са евакуирани при съседи и близки, или в съседни села, кметства, училища, където има възможност. От вчера от 20.00 часа съм тук на мястото, тъй като има доста работа и връзките са много трудни. В момента ние си организираме нещата тук с хляб и вода и се надяваме да спре дъжда”, каза още Дилян Димитров.

related

новини бг 5590585369862306460

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item