stoineff

400 трупа са открити край Донецк

В моргите на Донецк лежат 400 неидентифицирани тела, открити в местата на масовите погребения край града, съобщи в интервю за руски журналисти латвийският правозащитник Ейнарс Граудинш.


Ейнарс разказа, че в състава на група от 8 експерти от Европейския съюз, съпровождани от представители на Донецката и Луганската народна република, е посетил 2 места на масово погребение. Според него, убитите са лежали там под тънък слой земя, като че ли са били на бърза ръка хвърлени в ямата.

Жените от околните села са му разказали, че техните къщи са ограбени от силовите структури, а самите те не веднъж са били подлагани на насилие.

На 23 септември опълченците откриха край Донецк няколко погребения, където, според местни жители, се намират телата на мирни жители, убити от военните.

украйна-донецк

Това са шокиращи факти, каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров днес на пресконференция в Москва.

„Разчитаме, че Западът и международните организации няма да премълчават тези факти, че западните медии обективно ще отразяват тази история. Засега те явно се опитват да я премълчават“ – каза Сергей Лавров. „Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа вече работи там. Ще настояваме за разкриване на истината и наказание на виновните“ – добави дипломатът.

На 23 септември опълченците откриха край Донецк няколко погребения, където, според местни жители, се намират телата на мирни жители, убити от военните.

related

Украйна 232821866773257553

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item