stoineff

Стотици хиляди ще струва на държавата наглостта и немарливостта на спасените от Беклемето


Някои от хората са били с летни дрехи, въпреки предупрежденията за влошаване на времето. Те са споделили, че не са очаквали такъв зимен кошмари не били видели табела, че прохода е затворен. И от община Карлово обаче, и от община Троян твърдят обратното. Спасители споделиха, че някои от спасените са се държали нагло, обвинявали са институциите за положението, в което са изпаднали. Спасителната операция струва хиляди заради безхаберието на някои хора, каза нашият източник. Други от хората обаче са много благодарни. Те разказали, че решили да рискуват, защото отивали на именни дни в посока Карлово, или да видят внучетата си.

Две от колите остават горе на Беклемето, защото собствениците им не са се явили тази сутрин в уговореното време, за да тръгнат нагоре с пожарникарите. Около останалите на върха коли преспите са разчистени вече. Продължава да вали силен сняг и да навява огромни преспи.

20-е туристи, закъсали на местността „Копривките” край Пловдив, вече са спасени и са изведени на безопасно място, от пътя са отстранени дървета и клони, каза говорителят на пожарната Георги Кунев. По-рано тази седмица те отишли на хижа с летни гуми, защото времето било хубаво и останали блокирани вчера. Проблемният път за село Бяла черква вече е разчистен с техника на община Куклен. Проходим е и пътят Дедево-Лилково, който беше затрупан с паднали клони и дървета.

related

Регионални 2925302071834912364

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item