stoineff

Масови проверки на бензиностанциите в сливенско

Сливен. Икономическа полиция стартира акция за пресичане на продажбата на некачествени горива на територията на сливенска област. Масовите проверки в бензиностанции целят установяване на нарушения по отношение на качеството на горивата, издаването на касови бележки и документацията, необходима при продажбата на течни горива. В хода на операцията е проверен обект в района село Оризари, община Твърдица, собственост на казанлъшка фирма.
Проверката е извършена съвместно със служители на НАП, Главна дирекция за контрол качеството на течните горива и Агенция Митници. Установени са редица нарушения - неиздаване на касови бележки от електронната система с фискална памет, разлика в паричните средства между тези в касата и разчетната касова наличност от фискалното устройство. Съставени са два акта, ще бъде назначена данъчна ревизия. Констатирана е също така непълна документация - декларациите за съответствие на горивата не отговарят на изискванията, за което е наложено задължително предписание за временно спиране разпространението на горива. Взети са проби от течните продукти за установяване дали отговарят на стандартите за качеството. При проверката от фирмата не е представен трудов договор на работника на бензиностанцията, за което е уведомена Инспекцията по труда. Работата по случая продължава. Чакат се експертизите от пробите на горивата, продавани в обекта.

related

Регионални 945988032988608563

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item