stoineff

Новият McLaren P1, играчка за 3,2 милиона долара

Новият McLaren P1 има максимална скорост от 350 км/час. 

Това е една от най-бързите коли, но дори и милионерите не могат да си я купят. Само 375 души, които вече имат предишния модел P1, ще може да си купят новия автомобил.

И макар че предишният модел имаше цена от 1,2 млн. долара, той е много по-евтин от новия McLaren P1, който ще се продава за 3,2 млн. долара. Тази висока цена е за автомобил, който дори не може да се шофира по улиците (поне не в САЩ). McLaren P1 е пистов модел. Като колата не е в стандартите дори и за автомобилни състезания. С две думи - собствениците й ще платят 3,2 млн. долара за своя собствена играчка.

Автомобилът има 3.8-литров V8 хибриден двигател. За да бъде колата по-лека, интериорът е семпъл. Вместо кожа е използван карбонов фибър. Воланът е вдъхновен от модела MP4-23, печелил Формула 1 през 2008 г., който пък в вдъхновен от модела McLaren F1 GTR - една от най-великите състезателни коли на 90-те години.

Новият McLaren P1 има максимална скорост от 350 км/час.

related

Технологии 3698116507214509220

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item