stoineff

Как полицай Варбънова изми срама от очите на МВР

Полицайката Нели Върбанова изми очите на МВР. И срамът също. 

Макар и само на 5 месеца служба, тя единствена намери сили и кураж да застане пред медийте и открито да каже : „Не съм бъркала в гащите на Борислава“!

Зад гърба й, обаче не видяхме нито един от шефовете на ведомството, които по принцип са свикнали да се перчат пред камерите за щяло и нещяло. Цяла седмица полицайката Нели беше въртяна като агне на шиш. От когото се сетите. Да кажем от всички, няма да сгрешим. Писанията по нейн адрес в медийте бяха толкова зловещи, че дори и Франкенщайн започна да ни изглежда почти симпатичен.


Облечена в униформа Нели Върбанова застана пред всички медии и простичко обясни как е проверила студентката Борислава Латинова. Направи го с лекотата на човек, който няма какво да крие и от какво да се срамува. Видя се, че е готава на всичко, за да докаже правотата си. И както биха се изразили футболните запалянковци, за пет минути обърна мача в своя полза. Това, обаче не важи за началниците й. Цяла седмица мълчаха и се криха, оставяйки възможност на манипулацията да минава през широко отворена врата. Така през нея се изнизваха какви ли не гадости за униформената жена. На ден по сто пъти я качваха и сваляха от бесилото. За жалост, целят гнусен брътвеж беше отправен не само към главната героиня на все по-изглеждащата като скалъпена история, но и към редовите ченгета.

Както се казва-всички под ножа. Болшинството от фактите, които сподели Върбанова са били известни на началниците й още на следващия ден след прословутата проверка. Но явно свикнали още от едно време да се оправдават с общоприетата фраза „тече вътрешна проверка“, решиха да се скрият в дън земя. И да изчакат бурята да отмине, сакън да не ги повлече. Предпочетоха мълчанието, без да си дадат сметка колко демотивиращо ще подейства това за многохилядната полицейска армия. И за младата жена, зарязала творческата си професия в името на това да се бори за истината. За нейното семейство и близкитете й пък да не говорим.

Сигурно е малко да кажем, че са съкрушени. А истината е, че в момента всеки проверяван на улицата гащник прави ченгета на луди. И ги заплашва, че за броени минути ще им скрои номер „Ала Борислава“. Крайно време е „шапките“ в МВР да разберат, че истината трябва да се казва. Сега! Веднага! Без да си дава сметка Борислава Латинова тества как реагира системата за сигурност спрямо бързо скалъпени манипулаци. И се видя- всички се изпокриха като мишоци.

Нито един от иначе наперените шефове на МВР не излезе, за да защити полицайката. Ей така, по човешки. А може би и заради честта на пагона, както се казва. Направи го Нели Върбанова от 4-то районно. Сама! Сигурно, защото шефовете й решиха, че е по-добре дружно да отидат и да гледат... мача.

Източник: http://frognews.bg/

related

новини 1269407757902257458

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item