stoineff

400 % увеличение на мощните прахосмухачки

От 1 Септември 2014-та година Европейският съюз въведе забрана върху мощноста на прахосмукачките в който се казва, че прахосмукачки с мощност по-голяма от 1600W не трябва да се произвеждат и да се внасят на територията на страните членки.

Водещите производители на прахосмукачки, реагираха доста остро на предприетите мерки и дебатите все още продължават, защото се очаква през 2017-та година още по-радикална забрана да влезе в сила, тогава мощностите с които ще бъдат оборудвани всички прахосмукачки не трябва да надвишава 900W.

Новите разпоредби се отразиха и на продажбите и те скочиха до 400% от нормалните си темпове, защото потребителите явно все още искат мощни прахосмукачки!

Защо да изберем мощна прахосмукачка пред по-слаба?



Както всички знаем колкото по-мощна е една прахосмукачка толкова по силно смуче, но и разходите по електричество съответно са по-високи. Изчислената енергия която е в преразход заради по-големите използвани мощности сега се равнява на близо 40лв годишно в едно домакинство според експертни оценители.

Разбира се 40лв в джоба винаги са добра новина, но това означава, че ще се лишим от удобната всмукателна мощност на мощната ни прахосмукачка. Разбира се има редици прахосмукачки с много висока производителност и мощност до 1600W, но цената на такава прахосмукачка обикновенно се доближава до 1000 лева.

Огромният скок на продажбите на мощни прахосмукачки е в следствие на нуждите на потребителите, които имат нужда от прахосмукачка, която ще им свърши работа и със сигурност разликата в спестените пари ще е в полза на по-мощната и неикономична прахосмукачка.

Кой е правилният избор на прахосмукачка?


Със сигурност ако високата начална цена на една прахосмукачка няма да се отрази на семейният бюджет е по-добре да си изберете тази с най-добрата производителност и която ще отговаря на предписанията на ЕС, но когато нямате стотици дори хиляди левове за прахосмукачка бихте искали да се възползвате и да си купите прахосмукачка с по-голяма мощност за по-малко пари. Хубавото е, че независимо от каква прахосмукачка имате нужда можете да я намерите в сайта magprom.net дори и след въвеждането на забраните.
prahosmukachka-magprom

related

Стоки и услуги 7641103694534019917

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item