stoineff

Съвсем скоро ще има кабинет

Не е лошо в правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, с евентуално участие и на експерти от Патриотичният фронт (ПФ), да влязат и специалисти на БСП и АБВ. 

Такава хипотеза разви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов. Повод за изказването му бе вчерашното условие на реформаторите в кабинета да бъдат и патриотите, с които също да се подпише коалиционно споразумение. От Блока дори предложиха тристранна среща с ГЕРБ и ПФ, на която да се обсъди възможността за съвместно управление на трите формации, предава Дарик.

Симеонов уточни, че до момента нямат покана за такива разговори, но повтори, че решението на Политическия съвет на коалицията е да не участват с политически лица като министри.

valeri-simeonov

При нас решенията, за разлика от партии, които действат като еднолични търговци, се вземат от колективен орган, има такова решение на Политическия съвет, втори път е препотвърдено, в момента така стоят нещата и засега няма необходимост да се променя позицията, каза Симеонов.

Според него няма смисъл политици да поемат министерски постове, от които нищо не разбират. До голяма степен ГЕРБ действа като едноличен търговец, такава е и "Атака", обясни лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов изрази оптимизъм, че съвсем скоро ще има кабинет. Първо се подписва програма, след това се говори за правителство, заяви той и уточни, че ПФ е конструктивна политическа сила, склонна на отстъпки, но ще участва със специалисти в правителство, ако бъде поканена.

related

Политика 7076413388426620064

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item