stoineff

6 начина да пестим с детските дрешки

Децата растат бързо и често е трудно за родителите да попълват гардероба им. Вероятно вече се чудите защо дрехите, които сте купили едва миналата седмица, вече не стават на вашия дребосък. Или защо маратонките, които са едва-едва протрити, вече са му тесни?
Всъщност разходите по това перо от бюджета лесно могат да бъдат ограничени с няколко прости стъпки. Благодарение на тях ще си спестите доста средства. Ето 5 лесни съвета как спестите с детските дрешки.

1. Следете за промоции


Черните петъци са на дневен ред и  можеха да са прекрасна възможност за да купим някоя друга дрешка изгодно, ако нелоялните практики на родните търговци не бяха толкова срещана практика. Все пак има светлина в тунела и тази година за разлика от други имаше доста български търговци като Shosho.bg, които предложиха  много атрактивни цени, но ако държите на истински разпродажби за сега е по-добре да се придържате към доказаните международни сайтове.

2. Купувайте унисекс облекла


Вместо да купувате дрехи, които са подчертано мъжки или женски, заложете на унисекс дрехи в неутрални цветове. Спортни панталони в жълто, зелено и бяло, или блузи в неутрални десени, ще спестят доста от бюджета ви, при това ще могат да ги носят и синът ви и дъщеря ви. Бебетата също могат да се обличат в неутрални тонове, като жълто, бяло, бледосиньо, подходящо и за момченца, и за момиченца. Дори поотраснали децата ви, могат да носят еднакви пижами или зимни якета, спортни обувки и анцузи, без да ви се налага да влизате в преразход заради това.

3. По-голям размер


Купувайте дрехи с по-голям размер. Предимството на дрехи с по-големи размери е, че те могат да се носят и през следващия сезон. Трудно бихте взели на детето обувки по-голям размер, или панталони, но пуловер, яке или дъждобран, който ще облече само няколко пъти през годината, спокойно можете да изберете с някой номер по-големи. Когато децата ви не носят определени дрехи непрекъснато ежедневието си, по-добре им купете някой по-голям номер от тях, за да могат да ги носят по-дълго време.

4. Дрехи под наем за специални случаи


Вместо да харчите куп пари за карнавален костюм, който малчуганът ви ще носи само веднъж, по-добре го вземете под наем. Магазините с дрехи за специални поводи все по-често са предпочитани от родителите, особено за партита на рождени дни, училищни спектакли или други изяви, които изискват по-специално облекло.

5. Бъдете креативни


Бъдете креативни и комбинативни и ще спестите от нови разходи. Например, омалялата пижама на вашия малчуган може да се превърне в прекрасни бермуди за игра, или лятна пижама, която да носи поне още няколко месеца. А кожените ботуши на малката ви госпожица да се носят дори лятото с някоя дънкова рокля, както е модерно напоследък.

детски дрехи

Комбинирайте различни модели дрехи и обувки по най-различни начини, за да има възможност детето ви по-дълго време да ги носи. Вместо рокля, купете пола и блуза, които да съчетава с други дрехи от гардероба си. Момчешкият костюм също може да бъде избран в цвят, който да подхожда на другите дрешки на сина ви.

Старите чорапи, също не е нужно да ги изхвърляте. Те могат да се превърнат в ефектни протектори за крака. Или в оригинален аксесоар, с който децата ви да се похвалят пред приятелите си.

6. Грижете се за дрехите, за да издържат по-дълго



Грижата за дрехите е сигурен начин да спестите пари за облекло. Перете детските дрехи в по-хладка вода, не ги дръжте твърде много на слънце, за да не избеляват и използвайте прахове за пране и препарати, които запазват цветовете и качествата на материите. Същото се отнася и за обувките. Колкото по-добре ги поддържате и се грижите за тях, толкова повече време те ще издържат и няма да се налага да харчите пари за нови.

related

новини бг 1891198463868194280

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item