stoineff

Ето как изпълкомът на БФС отговори на скандалните обвинения на Пенев

Любослав Пенев обяви, че членовете на изпълкома на БФС са двуличници и лицемери. И изригна конкретно срещу петима от управниците на българския футбол. "24 часа" публикува реакцията на  петимата.

Йордан Лечков:

Престъпник съм! Предложих него


“Признавам, че съм престъпник. Защото единствен го предложих за селекционер преди 3 години”, коментира Йордан Лечков. “Най-жалкото в това изявление бе, че за толкова време не чух един път да се говори за резултати, за игра. Само битовизми от най-жълт характер. Направо засенчихме “ВИП Брадър”, допълни вицепрезидентът на БФС.

“Не знам каква да ми бъде реакцията. Някои ме съветват да завеждам дело, но все пак с този човек сме яли и пили толкова години заедно. Били сме едно. И аз имам голяма уста, но не искам да я отварям”, категоричен бе Лечков.

Кирил Домусчиев:

Няма смисъл да слизам на неговото ниво, но със сигурност не е от Френската


“Няма смисъл да слизам до неговото ниво. Просто няма да коментирам. Но със сигурност не е от Френската гимназия. Аз съучениците си ги спомням всичките”, заяви собственикът на “Лудогорец” Кирил Домусчиев.

“В момента ме интересува единствено мачът ни с “Ливърпул”, защото ще е един истински празник. Силно се надявам да напълним отново стадиона, за да няма такива празни трибуни като на националите. Имаме шансове да продължим напред в евротурнирите”, допълни той.

Емил Костадинов:

Учителите ни все пак бяха едни и същи


“Трудно се коментира човек, когото си смятал за близък. Все пак сме заедно от деца. Дали съм неграмотен? Учителите ни са едни и същи”, категоричен бе Емил Костадинов.

“Нека сега намери сили в себе си и да каже защо са налагани глоби наляно и надясно и къде са парите от повиквателните. Защото има играчи, които не са си ги получавали”, допълни легендата на ЦСКА.

“Много неща мога да кажа, но просто не е мястото и времето. А на феновете на ЦСКА дължи обяснение за колко продаде навремето клуба, когато се направи акционерното дружество”, допълни той.

Венци Стефанов:

Не става само с ритане, трябва и акъл


“Когато аз съм ритал топката, той е бил още малък ембрион. Нека се поинтересува къде и с кои футболисти съм играл. Не искам да му падам на уличното ниво. Не ми отива на възпитанието и образованието да отговарям по същия начин. Само ще му кажа, че не е задължително да си бил голям футболист, за да станеш добър треньор. Обратните примери са повече. Задължително е обаче да имаш поне малко акъл, за да станеш ръководител. Не е достатъчно да знаеш само от коя страна се рита топката. Човек дори да е с патерица, щом е умен, го признават навсякъде”, заяви членът на изпълкома и шеф на “Славия” Венцеслав Стефанов.

Атанас Фурнаджиев:

Жалко, че избра този начин да се оправдае


Заместникът на Боби Михайлов - Атанас Фурнаджиев, също беше изключително неприятно изненадан от вербалната атака по свой адрес от страна на вече бившия национален треньор.

“Преди това никога не съм имал проблеми с Пенев, ясно е, че атаката към мен е заради принципната ми позиция, че когато отборът губи по този начин, редно е наставникът да подаде оставка”, обясни Фурнаджиев.

“Аз съм във футбола от 1996 г. Не знам дали знаете, но като вицепрезидент на БФС не съм на заплата и въобще не съм взел нито един лев. Обратното - фирмата, която представлявам, само дава за спорта. Били сме спонсор на купата, на професионалната лига, на БОК. Жалко, че Пенев избра този начин, за да се оправдае”, обясни той.

Михайлов понесъл тежко думите на Пенев


“Няма да коментирам. Прекалено ми е тежко. Знам, че лично към мен нямаше нападки, но все пак става въпрос за екипа, с който работя. Ние сме едно”, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов по повод думите на Любослав Пенев след уволнението му. Той не бе атакуван от треньора.

“Ще се видим, да не се притеснява”, допълни още президентът на футболния съюз.

Ето в какви грехове обвини Любо Пенев петимата членове на изпълкома в ръководения от Борислав Михайлов футболен съюз:
Освободеният от поста национален селекционер на България Любослав Пенев изригна пред bTV срещу членовете на изпълкома на БФС, които обобщи като “двуличници и лицемери”.

Треньорът, който бе уволнен след 1:1 срещу Малта, нападна конкретно петима от шефовете на българския футбол, като ги класифицира.

Тези, които не разбират нищо

ЗА ВЕНЦИ СТЕФАНОВ

Не съм съгласен и не приемам критиките, а и оценките за моята работа. Особено от хора, които нито са играли организиран футбол, професионален, нито имат лиценз за треньори. Тоест те не са били в същинската материя. Венци Стефанов казва: “Той е сменен, не е изгонен.” Какво означава? Че треньорът има между една и три години, за да бъде сменен? Това са може би други правила във футболния съюз, които аз не познавам. Споменават истории онзи ден, след като започват да търсят камерите, тичайки, спринтирайки към тях, защото те не ги забелязват.

Друг цитат: “Мен ме е срам да гледам националния отбор." Признавам - играхме слабо, не се представихме на очакваното ниво. Но може би го е било срам, защото няма футболист от неговия отбор в националния. Когато преди две години имаше футболист, тогава предполагам, че не го е било срам и мачовете са му били интересни.

ЗА АТАНАС ФУРНАДЖИЕВ

“Друг член на изпълкома, който казва “Аз не разбирам”. Ами, като не разбираш, не си давай мнението. Може да ми говори за джипове, за коли, за мотели, интериорен пакет, цолаж на джантите и така нататък. Но няма как тези хора да търсят медийното пространство и да дават оценка на моята работа. Трябва да внимаваме, защото, ако ги понижим в ранга, са много обидчиви, например Фурнаджиев е вицепрезидент. Не само той, но всички, които споменавам, са чувствителни, но за сметка на това са изключително способни в това да бъдат лицемери и двуличници.

ЗА КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ

Стигаме до третия човек, друг субект, член на изпълкома. “Аз не разбирам, имам икономическо образование, обаче да си кажа.” Ама какво да си кажеш? Ти можеш да ми кажеш как може да си броиш корабите по пристанищата, можеш да говориш евентуално за производство на хапчета. Какъв цвят да бъде хапчето, размер, големина, с какво предназначение. Имайте предвид, че аз съм го виждал и в чужбина. Той е много нисичък в чужбина, не че е много висок по принцип. Но съм го забелязал - спокойно, лекичко, тихичко се промъква.

Домусчиев - говори ми за облик на отбора. Ами ти не познаваш материята, не знаеш какво означава тактическа дисциплина, кондиционна подготовка. Не знаеш какво е координация, какво е вътрешен, външен. Сложна терминология за него.

Домусчиев не го пускаха в училище 5 минути да рита топка. Той вдигаше ръка, но му казваха, че не става.

Тези, които разбират нещо

(“Въпреки че Лечков и Костадинов карат лиценз, не означава, че разбират. Те все още нямат тази практика. Даже в НСА наскоро са били доста смешни в провеждането на една тренировка. И тези, които са ги гледали, са им помогнали, за да си тръгнат по-бързичко.”)

ЗА ЕМИЛ КОСТАДИНОВ

Преди време щракам каналите и хоп - “Шоуто на Слави”. Позната физиономия. Костадинов. Връчват му книгата за пожелания. Камерата фокусира. И какво чета: “Бади такав какавто си". За три думички, три правописни грешки. Има и едно “благодара”. Почваме да променяме нашата азбука. Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен и без познания за поста, който заема в БФС - отговорник за юношите. Онзи ден уволняват треньора и отговорника за целия детско-юношески футбол. По какъв начин? Секретарка от футболния съюз се обажда на шефа на школата да каже, че Боби бил много ядосан и те трябвало да си подадат оставка. Ало? Така ли работим? Костадинов не е лошо момче. Аз го назначих за директор в ЦСКА. Но ми идва на работа в 11-12 часа. Викам му: “Ти си на специално работно време, от 12 до 19. Другите ще работят от 9 до 17, няма проблеми, спи колкото искаш. Вуцата беше казал едно време “Ако не отидеш да го събудиш, той ще спи три дни.” Ходи ми по конференции за юношески футбол, хората почват работа, той казва: “Аз ще ида да си полегна в стаята”. Щом материята ти е ясна, отивай. Йоаким Льов ще те изчака да се наспиш, Висенте дел Боске ще те изчака да си дремнеш, изпиеш едно кафе и изпушиш две цигари.

ЗА ЙОРДАН ЛЕЧКОВ

Лечков съм го виждал два пъти през тези години на тренировка на националния отбор. Лечков е един от известните лицемери в българския футбол. Използва думи като етика и морал. Той ли ще ми говори за етика и морал? С колко дела е този човек - 5, 7, 11, 100? Аз не знам как изобщо се разхожда, как изобщо е на свобода. Беше на път почти да затрие града си и футболния си отбор.

Лечков е основният виновник Бербатов да не играе в националния отбор. Бербатов беше на косъм да се върне. Аз съм разговарял с него 4-5 пъти и беше готов, но нещо е станало. Основен виновник е Лечков. Основната работа му е да критикува. След като отговорниците са допуснали грешки с назначенията, те са първите, които трябва да си подадат оставките, а не да искат това от мен.

related

Спорт 1739783171878845072

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item