stoineff

Чии са инициалите Ц.Ц


ГЕРБ няма абсолютно никакъв интерес от изчезването на това тефтерче" - каза Цветанов. След това той се скара на водещата, че се опитвала да му припише инициалите Ц.Ц.

"Вие твърдите, че това са моите инициали? Знаете ли колко инициали има в България с Ц.Ц. ? А откъде знаете, че това са истински имена, тефтери? Вие искате да направите поредните внушения, които се правиха в продължение на една година и половина.

След като имаме подобен тефтер, след като имаме подобни инициали, нали знаете че имаше една парламентарна група, комисия, която беше направена в 42-то Народно събрание. Знаете ли, че тя имаше възможност да провери всичките тези страници на това тефтерче. .....


Въпросът е дали тези, които бяха извън това, което беше показано, имат интерес да изчезне този тефтер?! И тука си задаваме въпроса, не беше ли това един сценарий, за да се дискредитира българският президент?

Не беше ли това един сценарий, за да се дискредитира политическа партия ГЕРБ? Не беше ли това един сценарий, за да се унищожи политическа паритя ГЕРБ, за да може днес в това студио да влизат подобни угодни хора, които да могат да евентуално да си реализират техните корпоративни или икономически интереси?

„Тук има компетентни органи, които с разполагали с това доказателство, и те са били длъжни да съхранят това доказателство. А може би лентата е била скъсана тогава и не са успели да прожектират следващата част от този сценарий“, заяви още Цветанов.


Реформата “Йовчев – Бисеров” трябва да бъде заличена колкото се може по-бързо, бе категорично заяви в “Денят започва” председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че ГДБОП ще се върне в системата на МВР, а Дирекция “Вътрешни операции” от ДАНС ще премине към създадената Държавна агенция за технически операции и така ще бъде равно отдалечена от всички институции, които искат прилагане на специални разузнавателни средства – прокуратура, МВР, ДАНС и други специални служби. “Това са стъпки, които трябва да минат в пленарна зала и съответните комисии. Връщаме балансиращата роля на президента на страната”, подчерта още Цветанов.

Предстои и възстановяването на Главна дирекция “Национална полиция”. При последните промени в закона те разделиха дирекцията на две – на криминална и охранителна полиция, продължи той и предложи, че това вероятно е било направено с цел да се създадат постове за определени хора. “Ние винаги говорим за интегритет в сектора за сигурност, а не дезинтегритет, което е опасно и неефективно”, обобщи депутатът от ГЕРБ.

Той отбеляза, че реформата “Йовчев – Бисеров” е вменила на ДАНС разследващи функции – нещо, което е липсвало при формирането на агенцията през 2008 година. “Ние възстановяваме типично европейския стандарт, който е в контраразузнавателните общности – това е контраразузнавателна и аналитична дейност”, уточни Цветанов. “Ние възстановяваме типично европейския стандарт, който е в контраразузнавателните общности – това е контраразузнавателна и аналитична дейност”, уточни Цветанов и отбеляза, че има ясно изразен политически консенсус по готвените законодателни промени в сферата на сигурността.

Не е коментирано кой ще бъде новият главен секретар на МВР, призна той и продължи с коментар за настоящия – Светлозар Лазаров: “Има главен секретар, който определено – това не е само мое мнение, но и на ПГ на ГЕРБ в опозиция, е едно недоразумение.”

На въпрос за искането на главния прокурор за сваляне на депутатския му имунитет той заяви: “Имунитетът никога не е представлявал някаква защитна функция за мен специално. В качеството си на народен представител винаги съм заявявал, че доброволно ще си дам имунитета по всяко едно дело, ако има такова”, сподели председателят на ПГ ГЕРБ и добави, че винаги е вярвал в правосъдието.


related

Политика 2149722523844462820

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item